GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kia u Ženevi predstavlja Sorento s hibridnim pogonom

Kia u Ženevi predstavlja Sorento s hibridnim pogonom
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2020 / 07:57
Autor: SEEbiz / autonet
ŽENEVA - Kia Motors Corporation objavila je više informacija o novostima koje se tiču plaftorme i motora nove generacije Sorenta, a čiju premijeru će upriličiti na Geneva Motor Showu početkom ožujka

Novi Sorento je Kijin prvi SUV na novoj platformi. S kompaktnim prostorom za motor, kraćim prevjesima i dužim međuosnim razmakom, platforma omogućava potpuno novi dizajn i držanje na cesti, dok nudi udobniju vožnju. Sorento nove generacije je u odnosu na prethodnika duži za 10 mm, dok međuosni razmak s dodatnih 35 mm sada iznosi 2.815 mm. Kabina nudi više prostora od većine konkurenata, a inteligentna konstrukcija Sorentu jamči najveću zapreminu prtljažnika u razredu velikih sportskih terenaca, piše Autonet.

Nova platforma namijenjena je novom “Smartstream” turbo hibridnom pogonu. Ovo će ujedno biti i Sorentov prvi elektrificirani pogon, a donosi 1.6 T-GDi turbo benzinski motor, elektro motor snage 44,2 kW i litij-ionski polimerni baterijski sklop kapaciteta 1,49 kWh. Benzinski i elektro motor zajedno pružaju 230 KS i 350 Nm okretnog momenta. Uz to dolaze i niske emisije novog elektrificiranog pogona. Inteligentna konstrukcija nove platforme omogućava postavljanje baterijskog sklopa ispod vozila bez zadiranja u kabinu ili prtljažni prostor

Sorentov novi četverocilindrični 2.2 “Smartstream” dizelski motor, koji će biti u ponudi u Europi i Južnoj Koreji, proizvodi 202 KS, a njegov okretni moment iznosi 440 Nm. Motor prenosi snagu preko Kijinog novog 8-stupanjskog mjenjača s dvostrukim (mokrim) kvačilom (8DCT), koji je nastao s ciljem pružanja uglađenog prijenosa karakterističnog za uobičajene automatske mjenjače, dok je ujedno unaprijeđen u odnosu na mjenjač sa suhim dvostrukim kvačilom.

Uskoro, kažu iz Kije, možemo očekivati još neke nove pogone, između ostalog i plug-in hibridnu izvedbu.

Pored nove platforme i pogona, novi Sorento dobio je brojna visokotehnološka pomagala s područja sigurnosti i udobnosti zbog kojih se razlikuje od ostalih sportskih terenaca. To su npr. Kijin prvi višestupanjski kočioni sustav koji smanjuje posljedice sekundarnih sudara.

Sustav automatski koči u slučaju aktiviranja zračnih jastuka nakon početnog sudara čime štiti putnike od sekundarnih frontalnih ili bočnih sudara. Višestupanjski kočioni sustav će zbog pružanja veće sigurnosti nuditi 8 zračnih jastuka, između ostalog središnji jastuk između prednjih sjedala te jastuk za koljena za vozača i suvozača.

Kia će novog Sorenta predstaviti svjetskoj javnosti 3. ožujka na salonu automobila u Ženevi, a kod nas i širom Europe očekujemo ga krajem ljeta.

Tagovi: Kia Motors, Kia Sorento, Geneva Motor Show
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE