GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

KIA Sorento u najluksuznijoj varijanti

KIA Sorento u najluksuznijoj varijanti
LUKSUZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2021 / 10:16
Autor: SEEbiz/Autonet
ZAGREB - Pored hibridnog benzinca i dizelskog modela sada je moguć odabir i plug-in hibrida. Cijene kreću od 357.999 kn koliko stoji 2,2-litreni turbodizelaš 202 K

Kia je prije 19 godina skužila kako može napraviti dobar posao u SAD-u. Odlučili su pripremiti terenac koji će imati poveznica s uspješnim Mercedesovim modelom ML. Uspjeh nije izostao niti na globalnom tržištu, a što potvrđuje brojka o više od 3 milijuna prodanih primjeraka. Sada je na red stigla četvrta generacija najvećeg modela ovog korejskog proizvođača, a koji je upravo pristigao u domaće prodajne salone. To je bio i povod za održavanje domaće prezentacije, a na kojoj smo novi model imali priliku i isprobati, piše autonet.

Nema sumnje kako su Kijini stručnjaci ponovno napravili jako dobar posao i pripremili model koji će zadovoljiti potrebe, ukuse i želje i klijenata kojima nije problem jače zagurati ruku u džep te platiti veći iznos za svog metalnog ljubimca. Dakako, time plaćaju i centimetre, ali i tehnologiju koja dolazi uz samo vozilo. O nekim smo stvarima poput višestupanjskog kočionog sistema već i pisali.

Tu je recimo i Blind-spot View Monitor (BVM) koji prikazuje video sliku mrtvog kuta na strani aktiviranog pokazivača smjera i to na instrumentnoj ploči. Naime, kad se uključi lijevi pokazivač smjera prikazuje se slika na lijevom dijelu mjerača, a kad se uključi desni pokazivač smjera prikazuje se slika na desnom dijelu mjerača.

Nadalje, Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) prepoznaje vozila, pješake, bicikliste i raskrižja. Osim što prepoznaje opasnosti, ima mogućnost i samostalnog kočenja. Nova je funkcija prepoznavanje dolazećeg vozila (30-70 km/h) sa suprotne strane kod skretanja ulijevo na raskrižju. Dakako, za tu je radnju bitno da je uključen i lijevi pokazivač smjera. O brojnim bi sigurnosnim funkcijama i pomagalima mogli pisati još na dugački i široko, no dio toga ostavit ćemo i za doba kad nam Sorento stigne na test.

Novi Sorento ne donosi nikakvu veliku revoluciju u odnosu na dosadašnji model, no svakako je riječ o evoluciji. Evoluirao je dizajn, ali i dimenzije. Uz 218,5 centimetra međuosovinskog razmaka novi je Sorento dobio dodatna 3,5 cm, a od kojih će najviše profitirati putnici u drugom redu sjedala. Istovremeno je za 1,5, odnosno 1 cm smanjen prednji i stražnji prevjes, a po centimetar je Sorento dobio na ukupnoj duljini, visini i širini. Sada je dugačak 481, visok 169,5 te širok 190 cm.

Tagovi: kia sorento, kia motors, autoindustrija,mercedes hibridni automobili
PROČITAJ I OVO
Italija: Vlasti pod pritiskom aktivista zaustavile proširenje poligona Porschea
PRITISCI
Italija: Vlasti pod pritiskom aktivista zaustavile proširenje poligona Porschea
RIM - Talijanske vlasti zaustavile su pod pritiskom prosvjeda ekoloških aktivista proširenje probnog poligona proizvođača sportskih vozila Porschea u Apuliji.
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE