GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kia i Canoo razvijaju platformu za električne automobile

Kia i Canoo razvijaju platformu za električne automobile
PLATFORME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2020 / 08:48
Autor: SEEbiz / vidi.hra
ZAGREB - Kia i Canoo zajednički razvijaju potpuno novu platformu za električna vozila koja se temelji na Canoo-ovom prilagodljivom dizajnu "skateboarda", a na kojoj će biti zasnovana buduća Kijina i Hyundaijeva električna vozila.

Kia Motors će kao dio grupacije Hyundai Motor Group, zajedno s tvrtkom Canoo, razvijati platformu za električna vozila koja će se temeljiti na Canoo-ovom vlastitom dizajnu nalik skateboardu. Sukladno dogovoru Canoo će pružati inženjerske usluge koje će pomoći u razvoju ove prilagodljive platforme, namijenjene isključivo električnim automobilima, i to po specifikacijama Kije i Hyundaija. Platforma će grupaciji omogućiti proizvodnju cjenovno konkurentskih električnih vozila – u rasponu od malih EV-ova do vozila specifičnih namjena.

Canoo je tvrtka iz Los Angelesa koja izrađuje EV-ove samo po narudžbi i izrđuje skateboard platformu na koju se montira većina ključnih komponenata vozila s naglaskom na funkcionalnoj integraciji. Takvo inženjersko rješenje smanjuje dimenzije, masu i broj dijelova skateboarda, što posljedično pruža više prostora u kabini i omogućava cjenovno učinkovitije električno vozilo.

Kia očekuje da će joj Canoo-ova prilagodljiva platforma sa skateboard konstrukcijom omogućiti pojednostavljen i standardiziran razvojni proces električnih vozila koja bi tako postala i cjenovno konkurentnija. Također je za očekivati pojednostavljenje proizvodne linije tih vozila, što bi omogućilo brže odazivanje na potrebe tržišta i želje klijenata.

Ovom suradnjom grupacija HMG će udvostručiti svoja ulaganja, pa će u narednih pet godina investirati 87 milijardi dolara u razvoj električnih vozila. Sukladno tome Hyundai će do 2025. investirati 52 milijarde, dok će Kia u istom razdoblju investirati 25 milijardi u elektrifikaciju i tehnologije mobilnosti. Na taj način će do 2025. godine ekološki prihvatljivija vozila predstavljati čak četvrtinu Kijine prodaje.

“Oduševljavaju nas brzina i učinkovitost Canoo-ovog razvoja EV konstrukcije, zbog čega su za nas idealan inženjerski partner u razdoblju kada želimo postati jedna od vodećih tvrtki na području industrije mobilnosti,” rekao je Albert Biermann, voditelj istraživanja i razvoja u grupaciji. “S Canoo-ovim inženjerima ćemo surađivati u razvoju cjenovno pristupačne platforme za autonomna vozila i koja je primjerena za masovnu upotrebu.”

Tagovi: električni automobili, Kia Motors, Kia, Canoo, Hyundai
PROČITAJ I OVO
Kia i SK Innovation surađuju u razvoju održivog ekosustava za baterije
PARTNERI
Kia i SK Innovation surađuju u razvoju održivog ekosustava za baterije
SEUL - Kompanija Kia Motors je kao dio grupacije Hyundai Motor Group (HMG) s kompanijom SK Innovation Co. dogovorila suradnju u razvoju održivog ekosustava za baterije električnih vozila (EV), koji je od ključnog značaja za budućnost industrije mobilnosti.
Volkswagen ID.3 prodajom u listopadu nadmašio Teslin model 3 u Europi
PRODAJA
Volkswagen ID.3 prodajom u listopadu nadmašio Teslin model 3 u Europi
LONDON - Najprodavaniji električni automobil u Europi u listopadu bio je Volkswagen ID.3, a elektrificirani automobili svih vrsta drugi su mjesec zaredom prestigli nova vozila na dizel.
Američko i kinesko tržište poduprli prodaju Toyote u listopadu
PRODAJA
Američko i kinesko tržište poduprli prodaju Toyote u listopadu
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Toyota Motor izvijestio je u petak o osjetnom rastu prodaje u listopadu zahvaljujući snažnoj potražnji u Kini i Sjedinjenim Državama.
Novi skandal: Plug-in hibridi s lažiranim emisijama
LAŽIRANJE
Novi skandal: Plug-in hibridi s lažiranim emisijama
ZAGREB - Europska grupa Transport & Environment, koja okuplja nevladine organizacije i promovira održivi transport, otkrila je kako su proizvođači popularnih plug-in hibridnih automobila lažirali njihove emisije stakleničkih plinova, slično kako je to Volkswagen činio u aferi danas poznatoj kao Dieselgate
Appleov patent mogao bi zanimati ljubitelje automobila
PATENTI
Appleov patent mogao bi zanimati ljubitelje automobila
CUPERTINO - Appleov automobil vrlo vjerojatno više nije u planu Tima Cooka i njegovih inženjera, no s vremena na vrijeme pojavi se poneka informacija koja otkrije da se u Cupertinu ipak još uvijek radi nešto vezano za tehnologije koje se mogu naći u automobilima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE