GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izraelski stratup predstavio baterije za auto koje se napune za pet minuta

Izraelski stratup predstavio baterije za auto koje se napune za pet minuta
BATERIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 08:53
Autor: SEEbiz / vidi.hr
ZAGREB - Električni auti su strašno napredovali u posljednjim godinama, ponajviše u kapacitetima baterija koje im omogućuju domete veće od 500 km s jednim punjenjem.

Punjenje njihovih baterija je također poboljšano, posebice ako koristite specijalne brze punjače, ali još uvijek na postaji za punjenje morate provesti drastično više vremena nego na benzinskoj crpki da biste se napunili "do vrha".

Izraelski startup StoreDot vjeruje da će to ubrzo riješiti novim tipom baterija koje se mogu napuniti za samo 5 minuta i već su počeli isporučivati inženjerske primjerke zainteresiranim tehnološkim partnerima.

Prototipe baterija koje za StoreDot izrađuje kineska tvrtka EVE Energy, razlikuju se od tradicionalnih baterija jer u anodi imaju metaloidne nanočestice umjesto grafita. To je, kako tvrdi StoreDot, "ključni iskorak u prevladavanju glavnih problema u sigurnosti i vijeku trajanja baterije". Nadalje, u budućnosti StoreDot planira za te nanočestice koristiti silicij (umjesto germanija), što bi baterije trebalo znatno pojeftiniti, kao što objašnjavaju u ovom videu.

"Ovo označava važnu prekretnicu, prelazak s inovacija u laboratoriju na komercijalno održiv proizvod koji je skalabilan za masovnu proizvodnju. To otvara put za lansiranje naše druge generacije, prototipa anode sa silicijem u bateriji za električna vozila kasnije ove godine" rekao je dr. Doron Myersdorf, izvršni direktor StoreDota.

Tagovi: brzo punjenje baterija, StoreDot, EVE Energy, baterije za električne automobile, električni automobili,
PROČITAJ I OVO
BMW će povećati proizvodnju vozila u Kini
DOGOVOR
BMW će povećati proizvodnju vozila u Kini
PEKING - BMW je dogovorio sa svojim kineskim partnerom Brillianceom povećanje proizvodnje automobila u Kini.
Hyundai suočen s najskupljim opozivom u povijesti
PROBLEMI
Hyundai suočen s najskupljim opozivom u povijesti
LONDON - Hyundai ima probleme s baterijama u svojim automobilima i zbog toga mora opozvati veliki broj vozila zbog čega će pretrpjeti financijsku štetu.
Huawei ulazi u svijet električnih automobila
NOVI ISKORAK
Huawei ulazi u svijet električnih automobila
PEKING - Reuters je danas objavio ekskluzivnu informaciju kako kineski tehnološki div Huawei ulazi u svijet električnih automobila.
Rezultati Volkswagena bolji od očekivanja
STABILNO
Rezultati Volkswagena bolji od očekivanja
FRANKFURT - Volkswagen očekuje da će se isporuke, prihodi i marže ove godine snažno oporaviti kako se pandemija koronavirusa smanjuje, nakon gotovo prepolovljene dobiti 2020. godine koja je i dalje bila bolja nego što je njemački proizvođač automobila prvotno očekivao.
Daimler ukinuo skraćeno radno vrijeme i isplatio bonuse
POTEZI
Daimler ukinuo skraćeno radno vrijeme i isplatio bonuse
KARSLRUHE - Njemački proizvođač automobila Daimler ukinuo je smanjenje broja radnih sati koje je uvedeno zbog pandemije koronavirusa i uplatio bonus za svojih oko 150.000 radnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE