GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hyundai i Iveco udružuju snage kako bi razvili električna vozila i tehnologiju vozila na vodik

Hyundai i Iveco udružuju snage kako bi razvili električna vozila i tehnologiju vozila na vodik
PARTNERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2022 / 08:01
Autor: SEEbiz
LONDON - Hyundai i talijanski proizvođač transportnih vozila Iveco Group potpisali su memorandum o razumijevanju (MoU) kako bi ispitali potencijalnu suradnju u području zajedničke tehnologije vozila, zajedničkog izvora i uzajamne opskrbe.

Obje tvrtke zainteresirane su za pogonske sklopove električnih vozila (EV), sustave vodikovih gorivnih ćelija, automatizaciju vozila i tehnologiju povezivanja za gospodarska vozila, a njihov je savez usmjeren na razvoj inovativnih rješenja u tim područjima. Tvrtke su navele da je Memorandum o razumijevanju preliminarni korak u procjeni mogućnosti suradnje dviju skupina u područjima tehnologije i platformi, uključujući komponente i sustave.

'Ovaj je sporazum daljnji korak u neovisnim strategijama Iveco grupe i Hyundai Motor Company za stvaranje vodećih inovativnih rješenja u današnjem okruženju koje se brzo mijenja izgradnjom ekosustava obostrano korisnih partnerstava', navode iz tvrtki.

Iveco je poznat kao globalna automobilska tvrtka, a aktivan je u komercijalnim i specijalnim vozilima, kao i tehnologiji pogonskih sklopova. Njegovi izravni konkurenti uključuju Volkswagenov Traton, Daimler Truck i Volvo Group. Tvrtka zapošljava 34.000 ljudi diljem svijeta, ima 29 proizvodnih pogona i 31 centar za istraživanje i razvoj.

Iako su i Iveco i Hyundai rekli da je njihova suradnja u skladu s njihovim neovisnim strategijama, obje tvrtke dijele zajedničke interese i željne su povećanja sinergije. Električni pogoni i sustavi vodikovih gorivnih ćelija posebno su privlačni za ove dvije marke.

Prošle godine, Iveco je otvorio zajednički pogon za električne teške kamione u Ulmu, Njemačka, s američkim proizvođačem električnih kamiona Nikolom. Ovo proizvodno mjesto posvećeno je električnim teškim kamionima Nikola Tre. Osim toga, električno vozilo na gorive ćelije počet će se proizvoditi do kraja 2023.

Iako je Hyundai poznat po pristupačnim putničkim vozilima, također se svrstava među najveće svjetske proizvođače gospodarskih vozila. Njegovo poslovanje s kamionima i autobusima ima dugu povijest, a tvrtka je svoja prva vozila prodala 1969. Hyundai je u prošlosti jasno dao do znanja da želi osigurati svoju poziciju na brzorastućem tržištu čistijih gospodarskih vozila. Tvrtka je rekla da je njezin kamion s gorivnim ćelijama Xcient prvi masovno proizveden kamion za teške uvjete rada na vodik.

Tagovi: Hyundai, Iveco, vodik, tehnologija vodika, električna vozila
PROČITAJ I OVO
Volkswagen odgodio odluku o lokaciji tvornice u istočnoj Europi
ODGODA
Volkswagen odgodio odluku o lokaciji tvornice u istočnoj Europi
PRAG/FRANKFURT - Njemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) odgodio je odluku o lokaciji nove gigatvornice baterija za električne automobile u istočnoj Europi u uvjetima energetske krize i visoke inflacije.
Kinezi osvajaju rusko tržište automobila nakon odlaska zapadnih rivala
NOVI TREND
Kinezi osvajaju rusko tržište automobila nakon odlaska zapadnih rivala
MOSKVA - Kineske marke automobila čine gotovo jednu trećinu ruskog tržišta automobila, javlja Reuters.
Rivian otvorio tehnološki centar u Beogradu
OTVORENJE
Rivian otvorio tehnološki centar u Beogradu
BEOGRAD - Američki proizvođač električnih automobila Rivian otvorio je u četvrtak tehnološčki centar u Beogradu u kojem će biti zaposleno 200 inženjera.
Volkswagen očekuje pad cijena rabljenih automobila
OČEKIVANJA
Volkswagen očekuje pad cijena rabljenih automobila

WOLFSBURG - Cijene rabljenih automobila na najvišoj su razini u povijesti i vjerojatno će uskoro pasti, objavio je u četvrtak Volkswagenov odjel za financije.

SAD i EU napreduju u vezi subvencija za električne automobile
SUBVENCIJE
SAD i EU napreduju u vezi subvencija za električne automobile
BRUXELLES - Predstavnici SAD-a i EU-a izjavili su u ponedjeljak nakon trećeg sastanka Tehnološkog vijeća da su postigli napredak po pitanju američkog zakonodavstva koje će europskim tvrtkama onemogućiti pristup poreznim olakšicama za električne automobile, ali nisu riješili problem. Obećali su nastavak konstruktivnih razgovora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE