GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hyundai i Iveco udružuju snage kako bi razvili električna vozila i tehnologiju vozila na vodik

Hyundai i Iveco udružuju snage kako bi razvili električna vozila i tehnologiju vozila na vodik
PARTNERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2022 / 08:01
Autor: SEEbiz
LONDON - Hyundai i talijanski proizvođač transportnih vozila Iveco Group potpisali su memorandum o razumijevanju (MoU) kako bi ispitali potencijalnu suradnju u području zajedničke tehnologije vozila, zajedničkog izvora i uzajamne opskrbe.

Obje tvrtke zainteresirane su za pogonske sklopove električnih vozila (EV), sustave vodikovih gorivnih ćelija, automatizaciju vozila i tehnologiju povezivanja za gospodarska vozila, a njihov je savez usmjeren na razvoj inovativnih rješenja u tim područjima. Tvrtke su navele da je Memorandum o razumijevanju preliminarni korak u procjeni mogućnosti suradnje dviju skupina u područjima tehnologije i platformi, uključujući komponente i sustave.

'Ovaj je sporazum daljnji korak u neovisnim strategijama Iveco grupe i Hyundai Motor Company za stvaranje vodećih inovativnih rješenja u današnjem okruženju koje se brzo mijenja izgradnjom ekosustava obostrano korisnih partnerstava', navode iz tvrtki.

Iveco je poznat kao globalna automobilska tvrtka, a aktivan je u komercijalnim i specijalnim vozilima, kao i tehnologiji pogonskih sklopova. Njegovi izravni konkurenti uključuju Volkswagenov Traton, Daimler Truck i Volvo Group. Tvrtka zapošljava 34.000 ljudi diljem svijeta, ima 29 proizvodnih pogona i 31 centar za istraživanje i razvoj.

Iako su i Iveco i Hyundai rekli da je njihova suradnja u skladu s njihovim neovisnim strategijama, obje tvrtke dijele zajedničke interese i željne su povećanja sinergije. Električni pogoni i sustavi vodikovih gorivnih ćelija posebno su privlačni za ove dvije marke.

Prošle godine, Iveco je otvorio zajednički pogon za električne teške kamione u Ulmu, Njemačka, s američkim proizvođačem električnih kamiona Nikolom. Ovo proizvodno mjesto posvećeno je električnim teškim kamionima Nikola Tre. Osim toga, električno vozilo na gorive ćelije počet će se proizvoditi do kraja 2023.

Iako je Hyundai poznat po pristupačnim putničkim vozilima, također se svrstava među najveće svjetske proizvođače gospodarskih vozila. Njegovo poslovanje s kamionima i autobusima ima dugu povijest, a tvrtka je svoja prva vozila prodala 1969. Hyundai je u prošlosti jasno dao do znanja da želi osigurati svoju poziciju na brzorastućem tržištu čistijih gospodarskih vozila. Tvrtka je rekla da je njezin kamion s gorivnim ćelijama Xcient prvi masovno proizveden kamion za teške uvjete rada na vodik.

Tagovi: Hyundai, Iveco, vodik, tehnologija vodika, električna vozila
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE