GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei u razvoj komponenti za inteligentna vozila investira milijardu dolara

Huawei u razvoj komponenti za inteligentna vozila investira milijardu dolara
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2021 / 11:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U protekle dvije godine Huawei je uspostavio suradnju s glavnim svjetskim proizvođačima automobila, a ove će godine dolaze vozila opremljena Huaweijevom tehnologijom. One uključuju inteligentni kokpit koji čitavo vjetrobransko staklo pretvara u inteligentan HD ekran, dok 4D radar vozaču omogućuje kontinuiran panoramski pogled na automobil od 360 stupnjeva

Huawei je na sajmu Auto Shanghai 2021. prezentirao svoju novu generaciju inteligentnih komponenata i rješenja za inteligentna vozila, uključujući 4D radar te sustave AR-HUD i MCD 810. Nove komponente osmišljene su kako bi pomogle proizvođačima konstruirati napredna inteligentna vozila, ali će omogućiti i ubrzanje tehnološkog razvoja ukupne automobilske industrije koja je fokusirana na električne pogone i autonomnu vožnju. Ove će godine Huawei oformiti tim od preko 5000 ljudi koji će raditi na istraživanju i razvoju inteligentnih automobilskih komponenata, a u to će područje Huawei investirati milijardu američkih dolara.

Kao novi igrač u automobilskoj industriji, Huawei je sa proizvođačima automobila pokrenuo inicijativu "Huawei Inside". Ta je inicijativa pokrenuta u listopadu 2020. godine, a uključuje potpuno novu digitalnu arhitekturu za inteligentna vozila, pet inteligentnih rješenja (inteligentna vožnja, inteligentan kokpit, mPower, inteligentna povezanost i inteligentni cloud za vožnju) te više od 30 inteligentnih komponenata.

"Inicijativa 'Huawei Inside' osmišljena je kako bi integrirala Huaweijevu tehnologiju s iskustvom proizvođača automobila, a s ciljem konstrukcije vrhunskih inteligentnih vozila koja donose napredno iskustvo vožnje. Huawei je posvećen ostvarivanju budućnosti autonomnih vozila kroz inovacije", izjavio je William Wang, predsjednik Huaweijeve poslovne jedinice za inteligentna automobilska rješenja (IAS BU).

Inteligentni kokpit pruža nadograđeno iskustvo vožnje

Huaweijev inteligentni kokpit (Intelligent Cockpit Solution) obuhvaća računalnu platformu i HarmonyOS (u vozačkom kokpitu), koji donose prilagođen softverski i hardverski ekosustav otvoren proizvođačima automobila, dobavljačima i tehnološkim partnerima. Huawei također razvija primjene za inteligentni kokpit.

Na temelju svog dugogodišnjeg iskustva na polju optičke tehnologije, Huawei je predstavio AR-HUD visokih performansi koji može pretvoriti obični vjetrobran u 70-inčni HD zaslon, a koji prilagođava područje projekcije prateći pokrete očiju vozača. Također, može prikazati kut gledanja od 13 ° x 5 °, što omogućava korisnicima da vide detaljne informacije na vjetrobranskom staklu. Njegove snažne mogućnosti vizualne identifikacije i ugrađen AI pružaju nevjerojatno vizualno iskustvo i pomoć u vožnji.

4D radar omogućuje naprednu autonomnu vožnju

Huaweijev 4D radar s obradom slike visoke razlučivosti koristi 12T24R antenski sklop, mnogo napredniji od postojećih rješenja. 4D radar otkriva skrivene predmete, omogućuje mjerenje udaljenosti i brzine bez obzira na ambijentalno osvjetljenje i loše vrijeme. Povrh toga, Huaweijev 4D radar sposoban je pouzdano detektirati objekte na većoj daljini, a omogućuje rekonstrukciju okoliša i napredno mapiranje. Vozač može kontinuirano uživati u panoramskom pogledu od 360 ° i istovremeno snimati sve objekte u blizini vozila. 4D radari će postati sljedeći standardni senzor za vozila, uvjereni su u Huaweiju, a omogućit će visoko autonomnu vožnju.

HUAWEI MDC 810 - platforma s neusporedivom računalnom snagom!

Kako bi potaknuo brži razvoj masovne proizvodnje inteligentnih vozila, Huawei je izgradio najsnažniju računalnu platformu za inteligentnu vožnju - MDC. MDC je otvorena i standardizirana platforma pomoću koje Huawei surađuje s dobavljačima senzora i automobilskom industrijom. Platforma sada omogućuje visoko autonomne funkcije vožnje kao što su asistencija u prometnim gužvama (TJP), na autocesti (HWP) i automatskom parkiranju vozila (AVP). ARCFOX Alpha S limuzina bit će prvo vozilo koje će imati kompletnu HUAWEI-MDC 810 platformu.

HUAWEI Octopus, otvorena i autonomna platforma za vožnju

HUAWEI Octopus koristi veliku količinu podataka, HD mapu i napredne algoritme za izgradnju podatkovne platforme za inteligentnu vožnju, a sustav je osmišljen kako bi pomogao proizvođačima da od nule izgrade autonomna vozila i povećaju učinkovitost u razvoju novih modela.
U Huaweiju smatraju da vozila diljem svijeta moraju biti povezana s lokalnim cloudom čime se riješavaju problemi s pokrivenošću, sigurnošću i skalabilnošću rješenja koji dolaze s komercijalizacijom autonomne vožnje.

HD karte također su vitalni element autonomne vožnje zbog čega Huawei kreće u razvoj navigacijskih HD mapa u cloudu.

HUAWEI TMS: Izgradnja inteligentnog, integriranog sustava upravljanja toplinom

Usvajanjem pojednostavljene arhitekture i centraliziranjem komponenata kao i kontrolnih funkcija, Huawei TMS poboljšava radnu temperaturu dizalice topline s –10 ° C na –18 ° C bez ugrožavanja udobnosti. Kao rezultat toga, autonomija električnih automobila povećana je 20 posto. Uz to, HUAWEI TMS nudi personalizirane aplikacije za razne energetske scenarije korištenja automobila.
Huawei razvoj inteligentnih automobilskih komponenti vidi kao dugoročnu stratešku odrednicu. Tvrtka će usmjeravati sve više ulaganja u ovo područje, posebno u razvoj softvera za autonomnu vožnju te za izgradnju naprednog sustava za autonomnu vožnju.

Tagovi: Huawei, inteligentna vožnja, HUAWEI Octopus, HUAWEI MDC 810, Huaweijev inteligentni kokpit
PROČITAJ I OVO
Audijev koncept Activesphere: Luksuzni SUV s proširenom stvarnošću (VIDEO)
TEHNOLOŠKO ČUDO
Audijev koncept Activesphere: Luksuzni SUV s proširenom stvarnošću (VIDEO)
INGOLSTADT - Audijevo novo konceptno vozilo potpuno je električni luksuzni SUV koji koristi naočale za proširenu stvarnost i može poslužiti i kao mali kamionet, signalizirajući potencijalne buduće tehnologije za luksuznu marku Volkswagen.
Tesla izvijestila o rekordnoj dobiti i potvrdila dugoročne prognoze
SIGNALI
Tesla izvijestila o rekordnoj dobiti i potvrdila dugoročne prognoze
DALLAS - Proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je u srijedu o još jednoj rekordnoj tromjesečnoj dobiti. Istodobno je, unatoč zabrinutosti zbog rastuće konkurencije i makroekonomskih čimbenika, potvrdio dugoročne izglede za rast, prenijela je francuska novinska agencija AFP.
Toyota u travnju dobiva novog šefa
MENADŽMENT
Toyota u travnju dobiva novog šefa
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Toyota od 1. travnja imat će novog predsjednika i izvršnog direktora. Na tu funkciju danas je imenovan 53-godišnji Koji Sato, dosadašnji predsjednik Toyotine marke luksuznih vozila Lexus.
Volvo ostvario pad dobiti unatoč većim prihodima
PAD
Volvo ostvario pad dobiti unatoč većim prihodima
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group lani je zabilježio neto dobit od 32,7 milijardi kruna (2,9 milijardi eura), što je nešto manje nego godinu prije, kada je neto dobit iznosila 32,8 milijardi kruna.
Musk kaže da u Kini rade najviše i najpametnije
PORUKE
Musk kaže da u Kini rade najviše i najpametnije
WASHINGTON - Američki milijarder Elon Musk najvećeg rivala svojoj tvrtki Tesla vidi u Kini, gdje postoji tvrtka za koju očekuje da će "najvjerojatnije biti druga" u proizvodnji električnih vozila, ocjenjujući da kineski konkurenti "najviše rade i najpametniji".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE