GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei kreće s prodajom električnih automobila u svojim trgovinama

Huawei kreće s prodajom električnih automobila u svojim trgovinama
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2021 / 14:35
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ – Nakon uspješne suradnje na razvoju električnog sustava za novi električni automobil kineske kompanije SERES, Huawei će taj novi automobil početi kupcima nuditi i u svojim trgovinama diljem Kine, objavljeno je danas na 19. međunarodnoj izložbi automobilske industrije u Šangaju.

„Ova uzbudljiva najava predstavlja presedan i za industriju potrošačke elektronike i za industriju električnih automobila. U budućnosti nećemo više samo nuditi najbolja pametna rješenja za inteligentne automobile kako bi naši partneri razvijali što bolja vozila nego ćemo im i pomoći u prodaji tih automobila kroz našu maloprodajnu mrežu diljem Kine”, izjavio je Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Group.

Ovom suradnjom Huawei po prvi puta uvodi partnera iz automobilske industrije u vlastiti ”1+8+N” ekosustav.

Automobil visokih performansi zahvaljujući Huawei tehnologijama

Huawei i SERES zajedno su razvili potpuno novu nadogradnju na električni sustav automobila, čime su značajno doprinijeli povećanju autonomije vožnje i brzini punjenja baterija automobila. Automobil opremljen novim Huaweijevim DriveONE Three-in-One Electric Drive tehnologijom omogućava duža putovanja, ali istovremeno i vrhunske sportske performanse. Tako novi SERES-ov automobil SF5 kupcima nudi veliku fleksibilnost, od 180 kilometara dometa u potpuno električnom modu za kraće gradske vožnje, do dometa od preko 1000 kilometara u modu za duga putovanja. Novi sustav pritom nudi ubrzanje do 100 km/h za 4,68 sekundi. Performanse automobila su dodatno osnažene laganom aluminijskom šasijom te unaprijeđenim prednjim i stražnjim ovjesom. To sve zajedno daje SF5 čudovišnu snagu i snažno ubrzanje, ali ujedno i povećanu stabilnost i napredno savladavanje svih podloga.

HUAWEI HiCar rješenje omogućuje korisnicima neometano prebacivanje mobilnih aplikacija na središnju upravljačku ploču vozila, omogućujući pristup navigaciji, glazbi i ostalom, bilo kad i bilo gdje. Ovaj coupe automobil svjetske klase donosi potpuno novo korisničko iskustvo: glazba na vašem telefonu može se nastaviti bez problema kad uđete u automobil. Također, omogućuje interaktivnu kontrolu glasom, omogućavajući vozačima da se fokusiraju isključivo na vožnju. HUAWEI HiCar može povezati automobil s drugim pametnim uređajima, tako da vozači iz automobila mogu uključiti klima uređaj, pametni zaslon i druge povezane uređaje kod kuće, sa savršenom lakoćom.

Premium oprema i autonomna vožnja na razini L2+

Trodimenzionalni surround sustav u vozilu sastoji se od 11 zvučnika, koje su podesili Huaweijevi stručnjaci za akustiku. Zajedno sa savršenim NVH rješenjem - tišinom vožnje od 38 dB, što je na razini tišine u knjižnici, audio sustav pruža autentičnu i zadivljujuću kvalitetu zvuka.

Novi SERES SF5 uključuje i opciju napajanja drugih vozila u nuždi, ali i raznih trošila, poput indukcijskih štednjaka, stereo uređaja i ostalu opremu koja se koristi primjerice za kampiranje.

Čvrstoća šasije prilikom testiranja uvijanja i savijanja novog SERES SF5 udovoljava standardima sigurnosnosti od pet zvjezdica, s obzirom da je izrađena od robusnog i pouzdanog termoformiranog čelika izuzetno visoke čvrstoće 1500Mpa. Automobil je opremljen automatskom potpomognutom vožnjom na razini L2+, ima pomoć u prometnim gužvama, prilagodljivi tempomat i druge značajke koje će pomoći vozačima u prometnim gužvama i na dugim putovanjima.

Automobil je opremljen sportskim sofisticiranim sjedalima s funkcijama ventilacije, grijanja i masaže, a svaki vozač ima opciju namještanja individualnog načina dobrodošlice prilikom ulaska u automobil.

Tagovi: Huawei, električni automobili, Richard Yu
PROČITAJ I OVO
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE