GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski Telekom omogućio hrvatskim vozačima električnih automobila korištenje punionica u Sloveniji

Hrvatski Telekom omogućio hrvatskim vozačima električnih automobila korištenje punionica u Sloveniji
USLUGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2021 / 12:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski Telekom napravio je novi iskorak na području e-mobilnosti te omogućio vlasnicima električnih vozila u Hrvatskoj, koji su ujedno i korisnici usluge punjenja Hrvatskog Telekoma, punjenje vozila na gotovo 300 punionica u Sloveniji kojima upravljaju dva najveća slovenska operatora.

Riječ je o više od 200 punionica kojima upravlja Elektro Ljubljana d.d. te više od 60 punionica kojima upravlja Porsche Slovenija d.o.o. Te su punionice odsad dostupne i hrvatskim vozačima koji na njima mogu puniti svoje električne automobile koristeći HT Magenta prepaid karticu, dostupnu u odabranim T-Centrima, kao i espoTs aplikaciju koju mogu preuzeti na svoje mobilne telefone.

Ovim se projektom hrvatskim vozačima značajno olakšava usluga punjenja električnih automobila u Sloveniji te više ne moraju brinuti o tome gdje će i kako napuniti svoja vozila. Jednako tako, slovenskim vozačima električnih automobila, koji su ujedno i korisnici ovih dvaju slovenskih operatora, osiguran je pristup punionicama u Hrvatskoj kojima upravlja Hrvatski Telekom, te više ne trebaju tražiti T-Centar kako bi kupili odgovarajuću karticu, već to mogu činiti putem kartica i aplikacija svojih operatora, čime se pruža dodatni poticaj rastu turizma u Hrvatskoj.

S najvećim brojem postavljenih punionica, Hrvatski Telekom predvodnik je na području e-mobilnosti u Hrvatskoj i regiji te najpouzdaniji tehnološki partner u njihovoj implementaciji i upravljanju, kao i u pružanju digitalne usluge punjenja. Ovaj je projekt realiziran potpisivanjem tzv. roaming ugovora (ugovora o korištenju punionica u drugim državama) između Hrvatskog Telekoma, kao najvećeg domaćeg operatora punionica u Hrvatskoj, te dvaju najvećih slovenskih operatora, kao i softverskom povezivanju njihovih programskih platformi za upravljanje punionicama i uslugom punjenja.

Navedena integracija ostvarena je u okviru projekta CEKOM Rijeka (Centar kompetencija za pametne gradove) u sklopu kojeg je i projekt SmartCity.SURINMO (Smart URban traffic Infrastructure eNabling smart MObility), na kojem radi tim stručnjaka za e-mobilnost Hrvatskog Telekoma. Svrha ovoga projekta je razvoj domenske platforme za omogućavanje povezane, energetski učinkovite i dijeljene urbane mobilnosti, a povezivanje programskih platformi između Hrvatskog Telekoma i najvećih dvaju slovenskih operatora prvo je isporučeno rješenje u sklopu ovoga projekta.

Testiranje rješenja uspješno je provedeno na području grada Rijeke, gdje je realizirana i prva sesija punjenja, a sam projekt ima primjenu na svim punionicama diljem Hrvatske kojima upravlja Hrvatski Telekom, kao i na svim punionicama u Sloveniji kojima upravljaju Elektro Ljubljana d.d. i Porsche Slovenija d.o.o.

Ovime se pruža dodatan doprinos u korištenju električnih vozila kao ekološki najprihvatljivijeg rješenja u prometu, te, u konačnici, i stvaranju održivog i čišćeg okoliša, što je dio misije Hrvatskog Telekoma kao društveno odgovorne kompanije kao i samoga projekta. Električne punionice sastavni su dio ostvarenja planova održivosti jer daljnji razvoj njihove mreže izravno i značajno doprinosi ostvarenju društvenih ciljeva smanjenja emisija CO2 i povećanja kvalitete zraka.

Kartu raspoloživosti dostupnih punionica u Sloveniji kojima se odsad mogu služiti svi hrvatski korisnici usluge e-mobilnosti Hrvatskog Telekoma moguće je vidjeti kako na portalu hr.rechargespoTs.eu, gdje se ujedno vide i sve javno dostupne punionice Hrvatskog Telekoma u Hrvatskoj, tako i na espoTs aplikaciji koju je moguće preuzeti na mobilne uređaje za potpuno digitalnu uslugu punjenja.

Tagovi: Hrvatski Telekom, Elektro Ljubljana, Porsche Slovenija, punionice za električne automobile, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE