GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski Telekom i Tommy otvaraju mrežu brzih e-punionica

Hrvatski Telekom i Tommy otvaraju mrežu brzih e-punionica
PUNIONICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2021 / 10:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, i Tommy, jedan od vodećih maloprodajnih trgovačkih lanaca, realizirali su projekt postavljanja prvih pet brzih e-punionica u sklopu maloprodajnih prostora Tommy na lokacijama u Dubrovniku, Malinskoj na otoku Krku, Solinu, Splitu i u Zadru.

U okviru zajedničke suradnje, Hrvatski Telekom i Tommy su za sve posjetitelje Tommy prodajnih centara osigurali besplatnu uslugu punjenja u terminu od 7 do 22 sata (od ponedjeljka do nedjelje), dok se izvan tog termina usluga naplaćuje u iznosu od 2,60 kuna/kWh s PDV-om.

Slijedom prijedloga Europske komisije, koji predviđa zabranu prodaje benzinskih i dizel vozila na području Europske unije nakon 2035. godine, kao i zakonske obveze prema kojoj sve nove zgrade s više od deset parkirališnih mjesta moraju imati barem jedno mjesto za punjenje, dva domaća lidera prepoznala su priliku za suradnju te su zajedničkim snagama postavili kamen temeljac, kao osnovu za buduću sustavnu nadogradnju Tommy prodajne mreže s e-punionicama.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je Tommy, vodeći maloprodajni lanac na hrvatskoj obali, odlučio ponuditi posjetiteljima svojih trgovina, kako domaćim tako i onim inozemnim koji dolaze u Hrvatsku na ljetovanje, mogućnost punjenja električnih vozila. Hrvatski Telekom je lider u postavljanju i upravljanju e-punionicama i pružanju digitalne usluge punjenja u Hrvatskoj te smo prepoznati kao idealan partner za realizaciju ovoga projekta. Vjerujem da je to tek prvi u nizu projekata kojima ćemo zajednički poticati korištenje električnih automobila kao ekološki najodrživijeg oblika mobilnosti“, istaknula je Marijana Bačić, potpredsjednica za Korporativnu prodaju i ICT usluge u Hrvatskom Telekomu.

Brze e-punionice postavljene su u sklopu projekta „Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi“, koji je sufinanciran u okviru EU programa Connecting Europe Facility, a svrha mu je osigurati vrhunsku uslugu punjenja, kako za domaće korisnike električnih vozila, tako i turiste koji na odmor u Hrvatsku dolaze upravo električnim vozilima.

„Sa zadovoljstvom sudjelujemo u ovom projektu kao i u drugim projektima koji promiču odgovorno i održivo poslovanje, jer nude rješenja usmjerena ka unapređenju ekoloških standarda. Primjenom najnovijih tehnoloških dostignuća i suradnjom s partnerima koji su lideri u tom području, Tommy pokazuje društvenu odgovornost, podižući svijest o potrebi odgovornijeg odnosa prema okolišu. Nadamo se da ćemo u kasnijoj fazi povećati dostupnost brzih e-punionica na većem broju prodajnih mjesta i na taj način dati svoj doprinos energetskoj tranziciji Hrvatske, a istovremeno kupcima ponuditi i dodatnu uslugu što povećava ukupnu vrijednost naše ponude“, naglasio je Dario Mamić, direktor korporativnih komunikacija Tommyja.

Trenutačno Hrvatski Telekom upravlja s više od 550 mjesta za punjenje na više od 240 lokacija u osam zemalja (Hrvatska, Češka, Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Rumunjska, Albanija i Poljska). Putem espoTs aplikacije Hrvatski Telekom omogućuje hrvatskim vlasnicima električnih vozila bezbrižan pristup punjenju na više od 50.000 mjesta za punjenje u više od devet zemalja.

S gotovo 150.000 aktivnih sesija punjenja i omogućenih više od 10 milijuna zelenih kilometara, Hrvatski Telekom danas je predvodnik na području e-mobilnosti u Hrvatskoj i regiji te najpouzdaniji tehnološki partner u njihovoj implementaciji i pružanju digitalne usluge punjenja električnih vozila. Hrvatski Telekom putem ovog, ali i niza drugih tehnoloških rješenja, nastoji povezati sve u Hrvatskoj s prilikama koje im tehnologija pruža.

Usluga punjenja na e-punionicama kojima upravlja Hrvatski Telekom može se aktivirati na tri načina – T-RFID prepaid karticom, espoTs aplikacijom Hrvatskog Telekoma te, za vozače iz inozemstva, e-roamingom putem više od 60 ugovorenih europskih pružatelja usluga punjenja

Tagovi: Hrvatski Telekom, Tommy, punionice za električne automobile, brze e-punionica
PROČITAJ I OVO
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE