GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

‌Hrvatska dobiva globalno jedinstvenu online platformu za prodaju, kupnju i održavanje vozila

‌Hrvatska dobiva globalno jedinstvenu online platformu za prodaju, kupnju i održavanje vozila
PLATFORMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2021 / 11:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Neostar.com nova je, jedinstvena platforma za prodaju, kupnju i održavanje vozila koja donosi inovaciju u globalnim razmjerima. Rabljena vozila na platformi mogu besplatno oglašavati i prodavati sve pravne i fizičke osobe, a kupci dobivaju transparentan uvid u stanje vozila, jer Neostar vrši pregled u 60 ključnih točaka, te sigurnost pri kupnji jer sva vozila imaju tvorničko ili Neostarovo jamstvo.

Platforma uz to omogućava online ugovaranje servisa vozila uz transparentne cijene i pouzdanu kvalitetu usluge.

Ono što platformu razlikuje od svih uobičajenih načina prodaje i kupnje rabljenih vozila jest jednostavnost procesa, usporedivost, pouzdanost i transparentnost informacija te sigurnost za sve korisnike. Prodavatelj započinje prijavu na platformu unosom nekoliko osnovnih podataka o vozilu dok ostatak informacija unose inspektori nakon što vozilo pregledaju po 60 ključnih točaka, fotografiraju i snime u prikazu od 360°. Pregled se u pravilu obavlja već 24 sata nakon iskazane namjere prodaje, a sva vozila koja se oglase na platformi imaju ili tvorničko ili Neostar jamstvo.

Ovakvim pristupom Neostar odgovara na najveće izazove i probleme u prodaji i kupnji rabljenih vozila koji su potvrđeni u istraživanju provedenom od strane Instituta za inovacije tijekom 2019. godine na više od 1100 ispitanika. Više od 50% ispitanika u istraživanju je kao najveće izazove i probleme prilikom kupnje rabljenih vozila navelo nepouzdanost informacija, odnosno, slabu kvalitetu informacija o vozilima. S druge strane, prema istom istraživanju, povjerenje i rizik transakcije visoko su na ljestvici strahova kod kupovine rabljenih automobila. Stoga je Neostar.com naglasak stavio upravo na apsolutnu transparentnost i ujednačenost svih ključnih podataka o vozilu, stručan pregled i izdavanje jamstva.

Za prodavatelja su sve usluge besplatne, a pouzdanost i transparentnost informacija te jamstvo daju sigurnost koju svaki kupac rabljenog vozila priželjkuje. Cjelokupan proces kupovine uključujući i plaćanje moguće je obaviti putem interneta, ali je naravno moguć i pregled vozila uživo prije konačne odluke.

Platforma je višekanalna što ju čini jedinstvenom u svjetskim razmjerima jer uz navedenu prodaju ili kupnju rabljenog vozila ona omogućuje i pregled raspoloživih servisa na karti te odabir i ugovaranje termina servisa vozila uz transparentni prikaz cijena i pouzdanost usluge servisiranja. Sve korisnike koji registriraju svoje vozilo, platforma putem notifikacija obavještava kada je vrijeme za redovno održavanje vozila, primjerice godišnji servis ili promjenu guma. Osim navedenih usluga, Neostar planira omogućiti ugovaranje online kreditiranja za kupovinu automobila kao i online kupovinu osiguranja putem svoje platforme.

Iza platforme stoji hrvatski startup Neostar d.o.o., a u razvoj je uloženo više od 35 milijuna kuna. Dugoročan je cilj Neostara privlačenje novih investitora i investicija kako bi se omogućio daljnji razvoj platforme kao i iskoraci na druga tržišta.

„Automobilska industrija u cjelini, pa tako i trgovina automobilima globalno gledajući, nije među predvodnicima digitalne transformacije, već možemo reći da na tom području čak zaostaje. Prema dosadašnjem iskustvu s online prodajom novih i rabljenih vozila uočili smo prostor za konsolidaciju i digitalizaciju usluga vezanih uz trgovinu i održavanje rabljenih vozila ne samo na lokalnoj već i globalnoj razini. Zato smo pokrenuli startup Neostar sa sjedištem ovdje u Hrvatskoj, ali s globalnim ambicijama. Lansiranje platforme na hrvatskom tržištu vidimo tek kao prvi korak koji će nas voditi prema iskoracima na druga tržišta jer ovakva višekanalna platforma koja objedinjuje cjelokupni ekosustav rabljenih vozila ne postoji niti na jednom drugom tržištu. Po inovaciji koju donosimo u ovaj segment tržišta i industrije možemo reći da smo svojevrsni AirBnb za rabljena vozila. Vjerujemo da Neostar platforma može promijeniti način kupnje, prodaje i održavanja rabljenih vozila na europskom tržištu“, istaknuo je Dimitrije Trbović, predsjednik Uprave Neostara.

Na razvoju je dvije godine radio interdisciplinarni tim domaćih i inozemnih stručnjaka. Neostar je istraživanje i konceptualni razvoj nove platforme pokrenuo 2018. godine, a 2019. započeo je i IT razvoj s timom u kojem je bilo 30-ak stručnjaka različitih profila. Vanjski partner u razvoju je tvrtka Span.

Uz osnovno informatičko rješenje, razvijeno specifično za potrebe platforme, u nju su integrirana i najbolja gotova svjetska rješenja za podršku kupcima Zendesk, kao i ORACLE CX cloud rješenje za digitalni marketing, na čijoj implementaciji su radili i strani stručnjaci. Uz navedeno, vrhunsko tehnološko rješenje platforme uključuje i Azure sustav što osigurava održivost i dugoročnu pouzdanost svih aktivnosti koje će se obavljati preko platforme Neostar.com uključujući i sve oblike i vrste plaćanja.

Tagovi: Neostar.com, prodaja vozila, Dimitrije Trbović, održavanje vozila,
PROČITAJ I OVO
Do kraja studenoga prodano 26 posto više novih vozila nego lani
RAST
Do kraja studenoga prodano 26 posto više novih vozila nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u 11 ovogodišnjih mjeseci prodano 42.805 novih putničkih vozila što je 25,8 posto više nego u istom razdoblju lani kada ih je prodano 34.006, dok je samo u studenome prodano 2.560 novih vozila, uz pad od 3,6 posto, podaci su Promocije plus.
Tvornicu litij-ionskih baterija u Sloveniji podržat će i Vlada
INVESTICIJE
Tvornicu litij-ionskih baterija u Sloveniji podržat će i Vlada
LJUBLJANA - Slovenska Vlada je odlučila s 9,8 milijuna eura podržati proizvodnju litij-ionskih baterija u mežičkom Tabu, koja s kineskim partnerom predvodi investiciju.
Musk u manje od mjesec dana prodao dionice vrijedne 11 milijardi dolara
PRODAJA
Musk u manje od mjesec dana prodao dionice vrijedne 11 milijardi dolara
LONDON - Izvršni direktor Tesle Elon Musk dosad je prodao udjele u tvrtki za gotovo 11 milijardi dolara, nakon što je svoje pratitelje na Twitteru ispitao hoće li prodati ili ne 10 posto svog udjela u tom proizvođaču električnih automobila.
Njemačko tržište automobila oporavit će se u 2022.
OPORAVAK
Njemačko tržište automobila oporavit će se u 2022.
FRANKFURT - Njemačko tržište automobila snažno će pasti ove godine zbog nestašice poluvodiča, ali 2022. trebala bi donijeti oporavak, procijenila je u četvrtak njemačka udruga proizvođača motornih vozila (VDIK).
VW procjenjuje troškove gradnje tvornica baterija i nabave sirovina na 30 mlrd eura
TROŠKOVI
VW procjenjuje troškove gradnje tvornica baterija i nabave sirovina na 30 mlrd eura
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen uložit će 30 milijardi eura u gradnju tvornica baterijskih ćelija u Europi i na nabavu ključnih sirovina, rekao je u srijedu član uprave Thomas Schmall.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE