GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Honda i Mitsubishi osnivaju zajedničku tvrtku za električnu mobilnost

Honda i Mitsubishi osnivaju zajedničku tvrtku za električnu mobilnost
PARTNERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2024 / 12:36
Autor: SEEbiz
TOKYO - Japanski proizvođači automobila Honda i Mitsubishi osnivaju zajedničku tvrtku Altna koja će djelovati na tri područja.

Naime, bavit će se optimizacijom troškova korištenja EV-a, povećanjem trajanja baterije i poboljšanjem resursa u Japanu za proizvodnju EV-a, prenosi Electrive.com.

Konkretno, Altna će nuditi najam baterija za EV, pretvorbu baterija za EV na kraju životnog vijeka i pružati usluge pametnog punjenja kako bi se optimizirala cijena električne energije za vozače EV. Na primjer, Honda će lansirati N-VAN e u Japanu u listopadu. Kada se kupcu iznajmi električni kombi, Altna zadržava vlasništvo nad baterijom i prati potrošnju baterije tijekom razdoblja najma.

Kontinuirano praćenje ispravnosti akumulatora uključuje njegovo praćenje od prvog kupca, pa sve do drugog i trećeg vlasnika vozila.

Na kraju životnog vijeka vozila, baterije se vraćaju i koriste za prenamjenu. Budući da će tvrtka izračunati cijene zakupa na temelju pretpostavke da će se baterije kasnije koristiti za stacionarne aplikacije za pohranu, kaže da su cijene "niže od sličnih planova zakupa trenutno dostupnih na tržištu".

Altna će također ponuditi planove punjenja električnih vozila u smislu racionalnog korištenja energije i njezine kontrole putem napredne tehnologije. Spajanjem sustava kontrole energije na električna vozila kupaca, punjenje će se vršiti automatski u doba dana kada je cijena električne energije najniža.

Tagovi: Honda, Mitsubishi, električno vozilo
PROČITAJ I OVO
Čelnik njemačke savezne države brani potrošnju vode Tesle
REAKCIJE
Čelnik njemačke savezne države brani potrošnju vode Tesle
BERLIN - Najviši dužnosnik njemačke pokrajine u kojoj je Elon Musk izgradio svoju gigatvornicu Tesla – jedinu u Europi – podržao je kontroverzno korištenje vodenih resursa te tvrtke u regiji.
Nova verzija električnog Twinga proizvodit će se u Revozu
AUTO INDUSTRIJA
Nova verzija električnog Twinga proizvodit će se u Revozu
LJUBLJANA - Francuski proizvođač automobila Renault navodno će povjeriti proizvodnju obnovljene verzije pristupačnijeg električnog Twinga novomeškom Revozu, piše danas slovenski Forbes na svojoj web stranici.
Blagi rast prodaje automobila u Europi u lipnju
AUTO TRŽIŠTE
Blagi rast prodaje automobila u Europi u lipnju
BRUXELLES - Prodaja automobila u Europskoj uniji blago je porasla u lipnju, označivši kraj četveromjesečnog razdoblja slabije potražnje, a Hrvatska je ponovo bilježila dvoznamenkasti rast, pokazali su u četvrtak podaci udruge proizvođača ACEA.
Volvo s rekordnom operativnom dobiti, dionice uzletjele
REKORDI
Volvo s rekordnom operativnom dobiti, dionice uzletjele
STOCKHOLM - Dionice Volvo Carsa oštro su porasle u četvrtak nakon što je tvrtka izvijestila o skoku godišnje operativne dobiti za drugo tromjesečje.
Renault ostvario rast prodaje od 1,9% u prvom polugodištu
RAST
Renault ostvario rast prodaje od 1,9% u prvom polugodištu
PARIZ - Francuski proizvođač automobila Renault priopćio je u četvrtak da je njegov obujam prodaje u prvom polugodištu porastao za 1,9% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine zbog dobrih rezultata njegovih hibrida u Europi, njegovoj ključnoj regiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE