GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Honda i LG za lokaciju tvornice baterija izabrali Ohio

Honda i LG za lokaciju tvornice baterija izabrali Ohio
BATERIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2022 / 15:44
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Japanski proizvođač automobila Honda i južnokorejski proizvođač baterija LG Energy Solution objavili su da će novu tvornicu baterija, vrijednu 4,4 milijarde dolara, izgraditi u američkoj saveznoj državi Ohio.

Planove o gradnji zajedničke tvornice u SAD-u tvrtke su najavile još u kolovozu, ali tada još nisu bile izabrale lokaciju, podsjeća Reuters.

Kako navode u priopćenju od utorka, u početnoj fazi obvezuju se uložiti 3,5 milijarde dolara i otvoriti 2.200 radnih mjesta, a očekuju da će vrijednost ukupne investicije dosegnuti 4,4 milijarde dolara.

S gradnjom novog pogona, smještenog oko 65 kilometara jugozapadno od glavnog grada Ohia Columbusa, planiraju početi početkom 2023. godine i dovršiti ga do kraja 2024.

Godišnji kapacitet tvornice trebao bi iznositi 40 gigavatsati (Gwh), a masovna proizvodnja litij-ionskih baterija trebala bi krenuti krajem 2025.

Baterije za električna vozila proizvedene u Ohiu isporučivat će se Hondinim tvornicama koje će proizvoditi električna vozila za prodaju u Sjevernoj Americi. Japanski proizvođač želi od 2040. prodavati samo električna vozila i gorive ćelije.


Iz Honde su poručili i da će zasebno uložiti 700 milijuna dolara u preuređenje tri tvornice motora u Ohiu, uključujući najveću tvornicu motora u svijetu, i dodati 300 novih radnih mjesta.


Japanski proizvođač automobila planira 2026. započeti s proizvodnjom i prodajom električnih vozila marke Honda u Sjevernoj Americi.

Zajedničko ulaganje još trebaju odobriti regulatori.

Proljetos su Honda i General Motors objavili da će razviti seriju jeftinijih električnih vozila, temeljenih na novoj zajedničkoj platformi, a od 2027. potencijalno bi ih proizvodili više milijuna u pokušaju da nadmaše Teslu.

U planu je da GM od 2024. počne proizvoditi dva električna SUV-a za Hondu, podsjeća Reuters.

Tagovi: Honda, LG Energy Solution, baterije za električne automobile, Ohio
PROČITAJ I OVO
Italija: Vlasti pod pritiskom aktivista zaustavile proširenje poligona Porschea
PRITISCI
Italija: Vlasti pod pritiskom aktivista zaustavile proširenje poligona Porschea
RIM - Talijanske vlasti zaustavile su pod pritiskom prosvjeda ekoloških aktivista proširenje probnog poligona proizvođača sportskih vozila Porschea u Apuliji.
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE