GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Poreč nabavlja mini autobus na električni pogon

Grad Poreč nabavlja mini autobus na električni pogon
KUPNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2020 / 11:47
Autor: SEEbiz / Glas Istre
POREČ - Grad Poreč bi, u narednih šest mjeseci, trebao postati vlasnikom mini autobusa na električni pogon.

Naime, jučer je u svečano potpisan ugovor s tvrtkom Auto Market Bus iz Zagreba, koja je ponudila vozilo zahtijevanih tehničkih karakteristika po cijeni od 1.182.000 kuna + PDV. Navedeno je rezultat EU projekta akronima SUTRA, jednog u nizu projekata čijom se implementacijom direktno utječe na ostvarivanje ciljeva europske energetske politike.

- Radi se o projektu koji je bitan za naš grad, njegove stanovnike i posjetitelje. Ovo je pilot projekt za Grad Poreč, u kojem planiramo uvesti jedan mini autobus koji bi trebao povezivati zaleđe grada s njegovim samim centrom, rekao je dogradonačelnik Poreča Elio Štifanić, istaknuvši kako će ovaj projekt zasigurno stvoriti dodatnu vrijednost za grad.

Od Stjepana Šeremeta, prokurista tvrtke Auto market bus, saznajemo kako u susjednim zemljama poput Slovenije ili pak Austrije, takvi autobusi već voze, no Grad Poreč je među prvima u Hrvatskoj koji će implementirati ovakav projekt.

Projekt je usmjeren ka razvoju inovativnog koncepta mobilnosti za prijevoz putnika, kojim bi se u urbanim središtima smanjila prometna zagušenja, poboljšala kvaliteta zraka i lokalno smanjile emisije CO2. U ovom projektu EU-a, čiji je nositelj Grad Caorle, sudjeluju šest talijanskih i četiri hrvatska partnera, među kojima i Grad Poreč, koji će tijekom 30 mjeseci provoditi aktivnosti promicanja ekološki prihvatljivog javnog prijevoza. Glavni rezultati projekta uključuju nove, ekološke usluge javnog prijevoza, jednu novu morsku liniju između Poreča i grada Caorle te jedan zajednički, prekogranični priručnik za integraciju rješenja pametne mobilnosti u priobalnim gradovima.

Pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo, Morena Mičetić-Fabić, ističe kako projekt SUTRA promiče održivu mobilnost na obali i njezinom zaleđu, a njegova je ukupna vrijednost za Grad Poreč 242 tisuće eura, od čega je 85 % sufinancirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

- Ovo je jedan u nizu projekata koji se odnose na održivi razvoj u Poreču, a koji Grad provodi uz koordinaciju gradskog trgovačkog društva Parentium. Naročito je važan jer se kroz ovaj projekt potiče i promovira ekološki prihvatljivi javni prijevoz. Ciljevi su prometno rasterećenje, ali i smanjivanje emisija CO2, rekla je pročelnica Mičetić-Fabić.

Tagovi: Grad Poreč, mini autobus, Auto Market Bus, električni autobus
PROČITAJ I OVO
Volkswagenova prodaja vozila pala u kolovozu
PAD
Volkswagenova prodaja vozila pala u kolovozu
WOLFSBURG - Njemački proizvođač automobila Volkswagen izvijestio je u petak da mu je prodaja vozila ponovo pala u kolovozu, nakon srpanjskog oporavka koji je signalizirao oporavak potražnje od posljedica koronavirusa.
Radnici FCA u Kragujevcu odlaze na plaćeno odsustvo do 30. septembra
ODSUSTVO
Radnici FCA u Kragujevcu odlaze na plaćeno odsustvo do 30. septembra
KRAGUJEVAC - Radnici Fiat Chrysler automobili Srbija otići će sutra na plaćeno odsustvo do 30. septembra, rečeno je Beti u Samostalnom sindikatu fabrike u Kragujevcu.
Volkswagen želi Rimčevu tehnologiju
POZADINA PRIČE
Volkswagen želi Rimčevu tehnologiju
ZAGREB - Ako Volkswagen grupa i Mate Rimac finaliziraju dogovor o preuzimanju Bugattija, Hrvatska bi već do kraja ove godine mogla imati dva startupa jednoroga.
Potražnja za Uberom na obali vratila se na 80 posto prošlogodišnjih rezultata
VRLO DOBRO
Potražnja za Uberom na obali vratila se na 80 posto prošlogodišnjih rezultata
ZAGREB - Split, Dubrovnik i Zagreb najpopularnija su odredišta među stranim turistima, dok su top odredišta među Hrvatima Zadar, Dubrovnik i Split.
Rimac preuzima Bugatti u zamjenu za veći udio Volkswagena u Rimac Automobilima
NESLUŽBENO
Rimac preuzima Bugatti u zamjenu za veći udio Volkswagena u Rimac Automobilima
LONDON - Rimac Automobili su na rubu preuzimanja Bugattija od Volkswagena i to preko Porschea, brenda koji već posjeduje vlasnički udio u Rimac Automobilima veći od 15%.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE