GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Poreč nabavlja mini autobus na električni pogon

Grad Poreč nabavlja mini autobus na električni pogon
KUPNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2020 / 11:47
Autor: SEEbiz / Glas Istre
POREČ - Grad Poreč bi, u narednih šest mjeseci, trebao postati vlasnikom mini autobusa na električni pogon.

Naime, jučer je u svečano potpisan ugovor s tvrtkom Auto Market Bus iz Zagreba, koja je ponudila vozilo zahtijevanih tehničkih karakteristika po cijeni od 1.182.000 kuna + PDV. Navedeno je rezultat EU projekta akronima SUTRA, jednog u nizu projekata čijom se implementacijom direktno utječe na ostvarivanje ciljeva europske energetske politike.

- Radi se o projektu koji je bitan za naš grad, njegove stanovnike i posjetitelje. Ovo je pilot projekt za Grad Poreč, u kojem planiramo uvesti jedan mini autobus koji bi trebao povezivati zaleđe grada s njegovim samim centrom, rekao je dogradonačelnik Poreča Elio Štifanić, istaknuvši kako će ovaj projekt zasigurno stvoriti dodatnu vrijednost za grad.

Od Stjepana Šeremeta, prokurista tvrtke Auto market bus, saznajemo kako u susjednim zemljama poput Slovenije ili pak Austrije, takvi autobusi već voze, no Grad Poreč je među prvima u Hrvatskoj koji će implementirati ovakav projekt.

Projekt je usmjeren ka razvoju inovativnog koncepta mobilnosti za prijevoz putnika, kojim bi se u urbanim središtima smanjila prometna zagušenja, poboljšala kvaliteta zraka i lokalno smanjile emisije CO2. U ovom projektu EU-a, čiji je nositelj Grad Caorle, sudjeluju šest talijanskih i četiri hrvatska partnera, među kojima i Grad Poreč, koji će tijekom 30 mjeseci provoditi aktivnosti promicanja ekološki prihvatljivog javnog prijevoza. Glavni rezultati projekta uključuju nove, ekološke usluge javnog prijevoza, jednu novu morsku liniju između Poreča i grada Caorle te jedan zajednički, prekogranični priručnik za integraciju rješenja pametne mobilnosti u priobalnim gradovima.

Pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo, Morena Mičetić-Fabić, ističe kako projekt SUTRA promiče održivu mobilnost na obali i njezinom zaleđu, a njegova je ukupna vrijednost za Grad Poreč 242 tisuće eura, od čega je 85 % sufinancirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

- Ovo je jedan u nizu projekata koji se odnose na održivi razvoj u Poreču, a koji Grad provodi uz koordinaciju gradskog trgovačkog društva Parentium. Naročito je važan jer se kroz ovaj projekt potiče i promovira ekološki prihvatljivi javni prijevoz. Ciljevi su prometno rasterećenje, ali i smanjivanje emisija CO2, rekla je pročelnica Mičetić-Fabić.

Tagovi: Grad Poreč, mini autobus, Auto Market Bus, električni autobus
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE