GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goodyear u partnerstvu s Voyomotiveom, Ufodriveom i TNO-om

Goodyear u partnerstvu s Voyomotiveom, Ufodriveom i TNO-om
PARTNERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2021 / 11:28
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Goodyear je nedavno sklopio važna partnerstva s trima inovativnim organizacijama s kojima će se zajednički truditi ostvariti održiviju, učinkovitiju, sigurniju i povezaniju mobilnost budućnosti.

Tvrtka Voyomotive, sa sjedištem u San Franciscu, u SAD-u, bavi se tehnologijom pametnih i povezanih vozila, nizozemska istraživačka organizacija TNO usmjerava se na projekte koji potiču održive inovacije, a poduzeće UFODRIVE na naprednoj platformi klijentima omogućuje iznajmljivanje električnih vozila u osam europskih država.

Goodyear surađuje s tvrtkom Voyomotive u pokusnom istraživanju usluge praćenja parametara pametnih guma za pružanje veće sigurnosti i učinkovitosti vozila potrošača ili voznih parkova.

Upravljači telematike tvrtke Voyomotive u realnome vremenu osiguravaju različite podatke o vozilu koje Goodyearov sustav analizira i na osnovi rezultata daje eventualna upozorenja o padu tlaka u gumama. Sporo snižavanje tlaka u gumama primjećuje se već nekoliko dana prije nego što zasvijetli žaruljica vozila TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) i nastupe stvarni uvjeti niskoga tlaka u gumama. Upozorenja se korisnicima šalju putem aplikacije Voyomotive, SMS poruke ili neposredno u sustav upravitelja voznoga parka. Omogućeno proaktivno optimalno punjenje guma posljedično povećava izdržljivost guma i učinkovitost njihova djelovanja, a istodobno se smanjuje i potrošnja goriva, što nesumnjivo pridonosi većoj sigurnosti i održivoj mobilnosti.

Goodyear je nedavno sklopio strateško partnerstvo s pionirom e-mobilnosti, poduzećem UFODRIVE, koje na naprednoj platformi klijentima omogućuje iznajmljivanje električnih vozila u osam europskih zemalja. U svrhu optimiranja funkcioniranja električnih voznih parkova, tvrtke će zajedno tražiti mogućnosti za integraciju svojih rješenja za mobilnost.

Glavni naglasak stavit će na razvoj rješenja za optimiranje stope iskorištenosti i održavanja vozila u voznim parkovima koja bi omogućila najučinkovitiju potrošnju energije, najveću uštedu prilikom zamjene guma i najmanji mogući ugljikov otisak voznih parkova. Ključnu ulogu u istraživanjima imat će i Goodyearov pametni sustav za kontrolu guma.

Suradnja je za Goodyear izvrsna prilika da svoju cjelovitu uslugu za vozne parkove Goodyear Total Mobility, koja je ponajprije namijenjena za teretna vozila i autobuse, proširi i na brzo rastuće područje voznih parkova električnih vozila. Trendovi, naime, pokazuju da će potražnja za uslugama iznajmljivanja električnih vozila u idućim godinama rasti, a pritom se prije svega ističu beskontaktni načini iznajmljivanja.

Kompanija Goodyear i nizozemska istraživačka organizacija TNO povezale su se pri proučavanju integracije pametnih guma i kočnih, tzv. ABS-sustava vozila, čija je svrha povećavanje sigurnosti i posljedično smanjenje broja prometnih nesreća.

Povezivanjem Goodyearovih pametnih guma sa sustavom ABS mogu se poboljšati performanse kočenja u danoj situaciji, a ujedno i usavršiti upravljivost vozila. Studije koje je proveo Goodyear pokazuju da se takvom integracijom može smanjiti ispad tijekom zaustavnoga puta za približno 30 posto. Rezultati ove zajedničke studije vjerojatno će biti dostupni početkom iduće godine.

Tagovi: Goodyear, Voyomotive, Goodyear Total Mobility, Ufodrive, TNO
PROČITAJ I OVO
Prijelaz na električna vozila ugasit će u Njemačkoj 200.000 radnih mjesta
GAŠENJE
Prijelaz na električna vozila ugasit će u Njemačkoj 200.000 radnih mjesta
BERLIN - Prijelaz s motora s unutarnjim izgaranjem na one s baterijom smanjit će broj radnih mjesta u ključnom njemačkom automobilskom sektoru za trećinu, izračunao je institut ifo.
Peking: Baidu uskoro u promet pušta prvu flotu taksija bez vozača
NOVITETI
Peking: Baidu uskoro u promet pušta prvu flotu taksija bez vozača
PEKING - Najveća kineska internetska kompanija Baidu, objavila je kako je spremna za puštanje u komercijalu uporabu prve flote autonomnih taksija bez vozača, nakon što je 10 vozila uspješno prošlo testiranje u Shougang Park predgrađu Pekinga, gdje su prevozili putnike po cijeni od nekih 28 kuna po vožnji u prosjeku.
Britanska presuda smanjila Uberove prihode u prvom tromjesečju
PRITISCI
Britanska presuda smanjila Uberove prihode u prvom tromjesečju
SAN FRANCISCO - Američka digitalna tvrtka za usluge prijevoza Uber izvijestila je da su joj prihodi pali u prvom tromjesečju zbog presude britanskog suda da vozačima pripadaju prava stalno zaposlenih radnika.
U travnju prodano 4.165 novih automobila, 32 posto više nego lani
AUTO TRŽIŠTE
U travnju prodano 4.165 novih automobila, 32 posto više nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je od siječnja do kraja travnja prodano 14.684 novih putničkih automobila, što je 32,1 posto više nego u istom razdoblju lani, dok je samo u travnju prodano 4.165 novih vozila, gotovo trostruko više u odnosu na lanjski mjesec obilježen posljedicama pandemije, podaci su Promocije plus.
Samovozeći autobusi još do kraja lipnja na ulicama Beča
AUTOBUSI
Samovozeći autobusi još do kraja lipnja na ulicama Beča
BEČ - Početkom lipnja 2019. prvi su se putnici u Beču imali prilike provozati autobusima bez vozača. Uskoro završava testna faza koja je trajala više od dvije godine, a krajem lipnja javnosti će biti predstavljeni rezultati projekta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE