GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Geely strateški u smjeru letećih vozila i dronova

Geely strateški u smjeru letećih vozila i dronova
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2020 / 17:34
Autor: SEEbiz
LONDON - Geely, najveći kineski privatni proizvođač automobila, osim automobila izrađuje i izdržljive dronove, dok brzo napreduje u letećim vozilima za ljude.

Najveći proizvođač privatnih automobila u Kini je Geely, koji zapravo također posjeduje europski Volvo. Geely je prošle godine u Kini prodao najveći broj novih automobila, a aktivni su i na polju dronova. Oni su već izdržljivi za kućnu upotrebu i također nude velik kapacitet baterije. Trenutno je trenutni izazov za Kineze dizajn bespilotnih letjelica kao prijevoznog sredstva, piše South China Morning Post.

Većina današnjih proizvođača automobila još uvijek razmišlja o kopnenim vozilima, a posebno o elektrifikaciji; to nije slučaj za kineski Geely. Njihovo posljednje predstavljeno vozilo zapravo je elektrificirani dron za prijevoz ljudi.

X-Chimera25 proizveo je kineski proizvođač dronova AOSSCI. Riječ je o startupu koji je nedavno spojio svoje aktivnosti s američkom tvrtkom Terrafugia, koja također proizvodi leteća vozila i u vlasništvu je Geelyja. Spojena kompanija zove se Aerofugia, a glavni cilj toga je stvoriti vozilo "vodozemac" koje može letjeti iznad zemlje ili letjeti poput aviona među ostalim automobilima. Geely je također investirao u njemačku tvrtku Volocopter koja razvija leteće taksije.

Manja vozila za prijevoz ljudi zrakoplovom još nisu zaživjela. Umjesto ljudi, dronovi trenutno prevoze samo razne terete koji mogu težiti i do šest kilograma. Poput ostalih dronova, i ti su dronovi potpuno elektrificirani. Više od težine spomenutih dronova, impresionira vremenom leta ili radom baterije. Letećim vozilima koja je predstavio Geely potrebno je samo pola sata da se potpuno napune, što je dovoljno za šest sati leta. To je znatno duže od većine ostalih dronova namijenjenih prijevozu težeg tereta i u konačnici ljudi. Mnogi se oslanjaju na manje baterije koje omogućuju samo pola sata leta.

Veličina perspektivnog bespilotnog letjelice, koja omogućuje prijevoz većih tereta, ima domet do 5 metara, ali vozilo se lako može rastaviti i spremiti u prijenosnu kutiju. Na predstavljanju bespilotne letjelice, koje se održalo prošlog utorka, predstavnici tvrtke Aerofugia bespilotnu letjelicu sastavili su u samo četiri minute, a cjelokupna montaža obavljena je samo rukama i bez pribora. Voditelj razvoja Aerofugiea Guo Liang također ističe da je prijenosna kutija dovoljno mala da se može prevoziti konvencionalnim terenskim vozilom.

Tvrtka je, između ostalog, rekla da je dron policija već koristila u gradu Yongcheng. Koristi se uglavnom za nadzor autocesta i rijeka, ali inače se bespilotna letjelica može koristiti i u području zdravstvene zaštite i za potrebe spašavanja, priopćila je tvrtka.

Tagovi: Geely, leteća vozila, dronovi, Volvo, Aerofugia, X-Chimera25
PROČITAJ I OVO
Continental kupuje udjel u startupu Aeye
KUPNJA
Continental kupuje udjel u startupu Aeye
DETROIT - Njemački Continental potvrdio je kako kupuje manjinski udjel u kalifornijskom startupu Aeye Inc kako bi ojačao svoju poziciju na tržištu automatiziranih sustava vožnje.
Aston Martin širi suradnju s Mercedesom u zamjenu za udjel
PARTNERI
Aston Martin širi suradnju s Mercedesom u zamjenu za udjel
LONDON - Aston Martin u utorak je proširio ugovor s Daimler AG-om kako bi pristupio tehnologiji njemačkog proizvođača automobila, uključujući hibridne i električne pogonske sustave, u zamjenu za nove dionice.
Moderni automobili su u sve većoj mjeri meta hakera
HAKERI
Moderni automobili su u sve većoj mjeri meta hakera
ZAGREB – Stručnjaci u GlobalLogicu Hrvatska, između ostalog, razvijaju inovativna rješenja koja se koriste u domeni sigurnosti, komunikacije i optimizacije algoritama u automobilskoj industriji.
Audi preuzima kontrolu nad Bentleyem
LUKSUZ
Audi preuzima kontrolu nad Bentleyem
INGOLSTADT - Audi se posljednjih godina dokazao kao emotivnija i tehnološki zrelija strana Volkswagena, a sada će svoju moć pokušati pokazati na britanskoj aristokraciji.
Irena Trifunović: Mokka će promeniti percepciju o našem brendu
INTERVJU
Irena Trifunović: Mokka će promeniti percepciju o našem brendu
INTERVJU - "Opelov tim je osmislio i stavio na raspolaganje našim kupcima čitavu paletu integrisanih usluga: od kontakt centra za električna vozila, preko pomoći na putu 24/7, do edukacije o e – mobilnosti."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE