GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Geely strateški u smjeru letećih vozila i dronova

Geely strateški u smjeru letećih vozila i dronova
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2020 / 17:34
Autor: SEEbiz
LONDON - Geely, najveći kineski privatni proizvođač automobila, osim automobila izrađuje i izdržljive dronove, dok brzo napreduje u letećim vozilima za ljude.

Najveći proizvođač privatnih automobila u Kini je Geely, koji zapravo također posjeduje europski Volvo. Geely je prošle godine u Kini prodao najveći broj novih automobila, a aktivni su i na polju dronova. Oni su već izdržljivi za kućnu upotrebu i također nude velik kapacitet baterije. Trenutno je trenutni izazov za Kineze dizajn bespilotnih letjelica kao prijevoznog sredstva, piše South China Morning Post.

Većina današnjih proizvođača automobila još uvijek razmišlja o kopnenim vozilima, a posebno o elektrifikaciji; to nije slučaj za kineski Geely. Njihovo posljednje predstavljeno vozilo zapravo je elektrificirani dron za prijevoz ljudi.

X-Chimera25 proizveo je kineski proizvođač dronova AOSSCI. Riječ je o startupu koji je nedavno spojio svoje aktivnosti s američkom tvrtkom Terrafugia, koja također proizvodi leteća vozila i u vlasništvu je Geelyja. Spojena kompanija zove se Aerofugia, a glavni cilj toga je stvoriti vozilo "vodozemac" koje može letjeti iznad zemlje ili letjeti poput aviona među ostalim automobilima. Geely je također investirao u njemačku tvrtku Volocopter koja razvija leteće taksije.

Manja vozila za prijevoz ljudi zrakoplovom još nisu zaživjela. Umjesto ljudi, dronovi trenutno prevoze samo razne terete koji mogu težiti i do šest kilograma. Poput ostalih dronova, i ti su dronovi potpuno elektrificirani. Više od težine spomenutih dronova, impresionira vremenom leta ili radom baterije. Letećim vozilima koja je predstavio Geely potrebno je samo pola sata da se potpuno napune, što je dovoljno za šest sati leta. To je znatno duže od većine ostalih dronova namijenjenih prijevozu težeg tereta i u konačnici ljudi. Mnogi se oslanjaju na manje baterije koje omogućuju samo pola sata leta.

Veličina perspektivnog bespilotnog letjelice, koja omogućuje prijevoz većih tereta, ima domet do 5 metara, ali vozilo se lako može rastaviti i spremiti u prijenosnu kutiju. Na predstavljanju bespilotne letjelice, koje se održalo prošlog utorka, predstavnici tvrtke Aerofugia bespilotnu letjelicu sastavili su u samo četiri minute, a cjelokupna montaža obavljena je samo rukama i bez pribora. Voditelj razvoja Aerofugiea Guo Liang također ističe da je prijenosna kutija dovoljno mala da se može prevoziti konvencionalnim terenskim vozilom.

Tvrtka je, između ostalog, rekla da je dron policija već koristila u gradu Yongcheng. Koristi se uglavnom za nadzor autocesta i rijeka, ali inače se bespilotna letjelica može koristiti i u području zdravstvene zaštite i za potrebe spašavanja, priopćila je tvrtka.

Tagovi: Geely, leteća vozila, dronovi, Volvo, Aerofugia, X-Chimera25
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE