GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ford kreirao parfem s mirisom benzina

Ford kreirao parfem s mirisom benzina
BIZARNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2021 / 07:59
Autor: SEEbiz / Bug.hr
DETROIT - Proizvođač automobila Ford, koji pokušava kupce prilagoditi na činjenicu da će njihov kultni Mustang u budućnosti voziti na struju, došao je na ideju kako olakšati prijelaz s benzina na električni pogon.

Prema njihovoj ideji, to će biti olakšano – novim parfemom s mirisom benzina.

Prema istraživanju koje su proveli, svaki peti vozač automobila smatra da će mu pri prelasku na električni automobil najviše nedostajati miris benzina. Gotovo 70% ispitanika izjavilo je da će im miris oktana nedostajati barem u nekoj mjeri. Ako je vjerovati ovom istraživanju, ljudi su miris benzina rangirali među one najpoželjnije, ugodnije od mirisa vina ili sira, otprilike ga stavivši na razinu ugode s mirisom novih knjiga.

Sve to dalo je ideju Fordovim stručnjacima, pa su kreirali Splash and Dash, parfem koji miriše na vozilo s pogonom na fosilna goriva. Osim benzina, u njemu se nalaze "dimne nijanse, natruhe gume te 'životinjska' komponenta". Sve to trebalo bi podsjećati na naslijeđe marke Ford i njihovog klasičnog Mustanga.

Stručnjaci za mirise su pri izradi ovog parfema analizirali kemikalije koje se mogu naći u interijeru vozila, u njihovim motorima i benzinu, primjerice benzaldehid i p-Cresol. Stopili su ih s klasičnim sastojcima parfema kao što su đumbir, lavanda, pelargonija i sandalovina, koji su pridodali dodatne tonove završnom mirisu. Parfem, pak, neće biti dostupan u slobodnoj prodaji, već će poslužiti Fordu u misiji "razbijanja mitova o električnim automobilima i uvjeravanja tradicionalnih entuzijasta u potencijale električnih vozila".

Tagovi: Ford, parfem s mirisom benzina, Splash and Dash
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE