GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ford i Google udružuju snage

Ford i Google udružuju snage
PARTNERSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2021 / 20:09
Autor: SEEbiz / Tanjug
DETROIT - Ford Motor će koristiti softver, umjetnu inteligenciju (AI) i računarstvo u oblaku koje nudi Google za razvoj novih usluga za potrošače i modernizaciju internog poslovanja, objavile su ove dvije kompanije danas.

U okviru šestogodišnjeg sporazuma o partnerstvu, proizvođač automobila sa sedištem u Dearbornu, u državi Michigan, ugrađivanje Android operativni sustav američkog tehnološkog diva u svoja vozila "Ford" i "Lincoln" počev od 2023, izvještava Reuters.

Ford će svojim kupcima nuditi inkorporirane Googleove aplikacije, uključujući mapu i glasovnu tehnologiju te kompanije. Primijenit će također Googleovu AI tehnologiju kako bi poboljšao efikasnost u razvoju vozila, lanca opskrbe i proizvodnih operacija, dodale su dvije kompanije.

Ford i Google će također formirati grupu, Tim Apshift, koja će se baviti istraživanjem upotrebe podataka za razvoj novih modela maloprodaje, kreiranjem novih ponuda za buduće vlasnike vozila i drugim uslugama za Fordove kupce.

Podaci o Fordovim kupcima neće biti predani Googleu ili Googleovim oglašivačima, rekao je Fordov potpredsjednik za strategiju David Maclelland na telekonferenciji za medije.

Tagovi: Ford, Google, cloud, Google Maps, usluge u oblaku, umjetna inteligencija
PROČITAJ I OVO
Neto dobit Tesle prvi put premašila milijardu dolara
RAST
Neto dobit Tesle prvi put premašila milijardu dolara
New York - Tesla je na njujorškoj burzi objavio da je prvi put u drugom tromjesečju 2021. ostvario neto dobit veću od milijardu dolara, što je deset puta više nego u istom razdoblju prije godinu dana.
Mercedes priprema novitet za 2022. godinu
NOVITETI
Mercedes priprema novitet za 2022. godinu

STUTTGART - Opisana kao "simbol ambicije za stvaranjem najučinkovitijeg automobila", nova studija dizajna njemačke tvrtke nudi uvid u budućnost električnih vozila Mercedes. Sada prvi put možemo vidjeti kako će izgledati električni model koji njemačka tvrtka opisuje kao "najučinkovitiji ikad".

Revoz u velikim problemima zbog nedostatka dijelova
PROBLEMI
Revoz u velikim problemima zbog nedostatka dijelova
NOVO MESTO - Zbog nedostatka elektroničkih dijelova koji se ugrađuju u modele automobila, novomeški Revoz morao je zaustaviti proizvodnju u srpnju na tri tjedna nakon nekoliko zaustavljanja u prvoj polovici godine.
Daimler najavljuje više od 40 mlrd eura ulaganja u električna vozila
ULAGANJA
Daimler najavljuje više od 40 mlrd eura ulaganja u električna vozila
BERLIN - Njemački proizvođač automobila Daimler objavio je da će od iduće godine do kraja desetljeća uložiti više od 40 milijardi eura u električna vozila kako bi u potpunosti "elektrizirao" proizvodnju Mercedes Benza.
EU: Tržišni udjel električnih automobila i dalje raste
TREND
EU: Tržišni udjel električnih automobila i dalje raste
BRUXELLES - U EU-u je udio električnih vozila nastavio rasti u drugom tromjesečju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE