GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FIAT će do 2030. biti potpuno električni proizvođač automobila

FIAT će do 2030. biti potpuno električni proizvođač automobila
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2021 / 10:19
Autor: SEEbiz / Klix.ba
MILANO - Prije nešto više od godinu dana FIAT je predstavio svoj novi, potpuno električni 500e. Nakon što je izvršni direktor FIAT-a, Olivier François potvrdio da je već u finalnoj fazi razvoja i sportska električna Abarth verzija za 500e stigla je i potvrdu da će elektrifikacija, u stvari, potpuno preuzeti FIAT-ove modele.

Do kraja ove decenije FIAT će postati potpuno električna marka.To su riječi samog Françoisa u novom priopćenju FIAT-ove matične kompanije Stellantis. Ova najava je povezana sa sastankom kojeg je François imao sa zapaženim arhitektom Stefanom Boerijem, možda najpoznatijim po dvojnim rezidencijalnim tornjevima Bosco Verticale u Milanu prekrivenim drvećem i rastinjem.

Njih dvojica razgovarali su o potrebi hitnih promjena u urbanim krajolicima, za koje je Boeri rekao da su odgovorne za 70 posto globalnih emisija CO2. Također, ovo saopštenje je stiglo neposredno uoči Svjetskog dana zaštite okoliša u subotu, 5. juna.

"Naša je dužnost čim prije imati ponudu na tržištu električnih automobile koji ne koštaju više od onih s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem, a u skladu s padom troškova baterija", rekao je François.

"Istražujemo područje održive mobilnosti za sve: ovo je naš najveći projekt. Između 2025. i 2030. godine naša će linija proizvoda postepeno postajati samo električna. To će biti radikalna promjena za FIAT."

Pored toga, François je također izjavio da će poznata krovna staza na staroj FIAT-ovoj tvornici Lingotto uskoro dobiti i zelenu transformaciju.

"U međuvremenu, u bliskoj budućnosti, za samo nekoliko mjeseci, ponosan sam što ćemo vidjeti pretvaranje legendarne staze na krovu nekadašnje fabrike Lingotto u Torinu u najveće viseće vrtove u Evropi, s više od 28.000 sadnica," on je rekao. "Veliki, smislen, i još jednom održiv, projekat, koji treba revitalizirati grad Torino, naš dom."

Tagovi: Fiat Chrysler, električni automobili, Stellantis
PROČITAJ I OVO
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
BOLJE PROGNOZE
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
DETROIT - General Motors (GM) zadržao je zamah dobiti sa snažnim rezultatima u prvom tromjesečju što je dovelo do toga da je proizvođač automobila poboljšao svoje smjernice za cijelu godinu.
Renault godinu započeo s većim prihodima
BLAGI RAST
Renault godinu započeo s većim prihodima
PARIZ - Francuska automobilska grupa Renault, u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila 11,7 milijardi eura prihoda od prodaje, što je 1,8 posto više nego u istom razdoblju lani.
Sve manje dizelaša na europskim cestama
TRENDOVI
Sve manje dizelaša na europskim cestama
BRUXELLES - U ožujku je tržišni udio električnih vozila pao s 13,9 posto u 2023. na 13 posto. Tržišni udio prodanih hibridnih i plug-in hibridnih vozila porastao je s 24,4 na 29 posto.
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
PAD
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
NEW YORK - Dionice Tesle pale su sedmi dan zaredom, dosegnuvši najnižu razinu od siječnja 2023., budući da su daljnja sniženja cijena tijekom vikenda povećala zabrinutost zbog objavljivanja izvješća o zaradi za prvo tromjesečje tvrtke u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE