GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ferrari rasprodan do 2026.

Ferrari rasprodan do 2026.
POTRAŽNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2023 / 08:00
Autor: SEEbiz
MARANELLO - U razgovoru sa novinarima nakon objavljivanja rezultata u trećem kvartalu, izvršni direktor Ferrarija Benedetto Vinja je rekao da su njihove knjige narudžbina "na najvišem nivou".

Vinja je napomenuo da je potražnja toliko jaka da talijanska marka ima dovoljno porudžbina da pokrije cokelu 2025. To u stvari znači da nove porudžbine neće biti ispunjene do najranije 2026. godine.

Godina 2023. je do sada bila sjajna za Ferrari s obzirom na to da su isporuke do septembra porasle na 10.418 automobila, što predstavlja povećanje od 5,3 odsto u poređenju sa prvih devet mjeseci prošle godine.

Sem toga, hibridi su u trećem kvartalu nadmašili automobile sa potpuno SUS pogonom po prvi put u istoriji Ferrarija. Između jula i septembra, 51.3 odsto od 3.459 isporučenih vozila je imalo elektrifikovani pogon.

Govoreći o elektrifikaciji, Vinja je potvrdio da je prvi Ferrari EV planiran za četvrto tromjesečje 2025. Zanimljivo je da je direktor rekao da razvojni tim ide ispred roka "za neke procese".

U međuvremenu, nova tvornica kreirana posebno za hibridne i potpuno električne modele biće operativna kod kuće u Maranelu u junu 2024. Do 2030. godine, Ferrari predviđa da će 40 odsto njegove godišnje prodaje predstavljati hibridi, 40 odsto električna vozila, a preostalih 20 odsto automobili sa SUS pogonom. Iako se čini da se automobili sa benzinskim gorivom suočavaju sa postepenim ukidanjem, Vinja je rekao da SUS ima još mnogo toga da ponudi, a dodavanje sintetičkih goriva moglo bi da produži njegov životni vijek.

Tagovi: Ferrari, Benedetto Vinja
PROČITAJ I OVO
Norveški mirovinski fond: Tesla mora poštovati radnička prava
JASNA PORUKA
Norveški mirovinski fond: Tesla mora poštovati radnička prava
ZAGREB . Američki proizvođač automobila Tesla mora poštovati radnička prava, uključujući kolektivno pregovaranje, objavio je norveški mirovinski fond koji drži Tesline dionice nakon vala radničkog nezadovoljstva u Švedskoj,
Amsterdam u većini ulica uvodi ograničenje brzine na 30 km/h
POTEZI
Amsterdam u većini ulica uvodi ograničenje brzine na 30 km/h
AMSTERDAM - Amsterdam je prvi grad u Nizozemskoj koji uvodi ograničenje brzine do 30 kilometara na sat na većini svojih ulica kako bi grad bio sigurniji i manje bučan, a mjera stupa na snagu.
Danski mirovinski fond prodaje dionice Tesle zbog spora sa sindikatima u Švedskoj
PRODAJA
Danski mirovinski fond prodaje dionice Tesle zbog spora sa sindikatima u Švedskoj
KOPENHAGEN - Danski mirovinski fond PensionDanmark odlučio je prodati vlasničke udjele u Tesli zbog sukoba američkog proizvođača električnih automobila sa sindikatima u Švedskoj.
Danci se pridružili Šveđanima u pobuni protiv Tesle i Muska
POBUNA
Danci se pridružili Šveđanima u pobuni protiv Tesle i Muska
KOPENHAGEN - Tesla se suočava s rastućim buntom u Skandinaviji nakon što su se danski lučki radnici pridružili štrajku sućuti sa švedskim mehaničarima, vršeći pritisak na diva za električna vozila da zaposlenicima odobri prava na kolektivno pregovaranje.
Njemačka: Prodaja automobila u studenom slabija nego 2022.
PAD
Njemačka: Prodaja automobila u studenom slabija nego 2022.
BERLIN - Prodaja novih automobila u Njemačkoj pala je u studenom 5,7 posto na godišnjoj razini, objavila je u utorak Uprava za motorna vozila
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE