GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Europskoj uniji nedostaju punionice za električna vozila

Europskoj uniji nedostaju punionice za električna vozila
PUNIONICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2021 / 11:37
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Europski zeleni sporazum predviđa da će do 2025. u Europskoj uniji postojati milijun punionica za električna vozila.

Kao što primjećuje Europski revizorski sud, taj je cilj još uvijek daleko. Ubrzano postavljanje dodatne infrastrukture za punjenje stvorilo bi uvjete za putovanja električnih vozila diljem Europe.

Dostupnost stanica za punjenje znatno se razlikuje od zemlje do zemlje. Problem su i neusklađeni sustavi plaćanja i nedostatak informacija u stvarnom vremenu za korisnike. Prema podacima Europskog opservatorija za alternativna goriva, Slovenija je u rujnu prošle godine imala na raspolaganju 757 javnih punionica. Tako se po broju benzinskih crpki na 100 četvornih kilometara svrstavamo u srednje dobro pokrivene zemlje.

Pandemija je imala značajan utjecaj na tržište automobila prošle godine. Potražnja za novim znatno je opala. Međutim, tržišni udio prodanih električnih vozila i priključnih hibrida znatno se povećao. Uspostava novih mreža za punjenje ne slijedi ovaj trend dovoljno brzo.

"Prijelaz na elektromobilnost zahtijeva dovoljnu infrastrukturu za punjenje. Njegova izgradnja zahtijeva veću sigurnost u vezi s upotrebom električnih vozila. Smatramo da bi Komisija trebala učiniti više kako bi podržala pokrivenost mrežom u cijeloj EU i osigurala da se tamo usmjeravaju sredstva. Tamo gdje je to najpotrebnije ", rekao je Ladislav Balko, član Europskog revizorskog suda.

Ključni okvir politike i zakonodavstva o elektromobilnosti trenutno se revidira. Revizori potiču Europsku komisiju da izradi strateški plan za ispunjavanje ciljeva infrastrukture punjenja, postavljajući minimalne standarde i zahtjeve. Dodaju da bi sufinancirani projekti trebali osigurati održivost i pristup svim korisnicima.

Cilj Europskog zelenog sporazuma je smanjiti emisije stakleničkih plinova iz prometa. U usporedbi s 1990. predviđa se smanjenje emisija za 90 posto do 2050. godine. Ovaj bi se cilj trebao postići prijelazom na alternativna vozila koja emitiraju niže emisije ugljika. U Europskoj uniji promet čini oko četvrtine svih emisija stakleničkih plinova.

Tagovi: punionice za električna vozila, Ladislav Balko, Europski zeleni sporazum, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Volkswagen: Rekordna dobit, ali i upozorenje za drugi kvartal
UPOZORENJE
Volkswagen: Rekordna dobit, ali i upozorenje za drugi kvartal
FRANKFURT - Njemački proizvođač automobila Volkswagen zabilježio je neto dobit od 3,4 milijarde eura u prvom kvartalu ove godine, nakon 517 milijuna eura u istom lanjskom razdoblju, koje je već bilo obilježeno zatvaranjem trgovina i tvornica automobila.
Snažan rast dobiti BMW-a, ali i upozorenje za ostatak godine
DOBRA GODINA
Snažan rast dobiti BMW-a, ali i upozorenje za ostatak godine
MUNCHEN - BMW je u prvom tromjesečju zabilježio neto dobit od 2,8 milijardi eura, nakon što se zaustavio na 574 milijuna eura u istom lanjskom razdoblju. Prihod od prodaje porastao je za 15 posto, na 26,8 milijardi eura.
Magna: Za gotovo 1.000 radnika uvedeno skraćeno radno vrijeme
MANJAK ČIPOVA
Magna: Za gotovo 1.000 radnika uvedeno skraćeno radno vrijeme
GRAZ - Tvornica automobila Magna iz Graza, koja zapošljava brojne slovenske radnike, odlučila je uvesti skraćeno radno vrijeme za gotovo tisuću zaposlenika, javlja austrijska novinska agencija APA.
Prijelaz na električna vozila ugasit će u Njemačkoj 200.000 radnih mjesta
GAŠENJE
Prijelaz na električna vozila ugasit će u Njemačkoj 200.000 radnih mjesta
BERLIN - Prijelaz s motora s unutarnjim izgaranjem na one s baterijom smanjit će broj radnih mjesta u ključnom njemačkom automobilskom sektoru za trećinu, izračunao je institut ifo.
Peking: Baidu uskoro u promet pušta prvu flotu taksija bez vozača
NOVITETI
Peking: Baidu uskoro u promet pušta prvu flotu taksija bez vozača
PEKING - Najveća kineska internetska kompanija Baidu, objavila je kako je spremna za puštanje u komercijalu uporabu prve flote autonomnih taksija bez vozača, nakon što je 10 vozila uspješno prošlo testiranje u Shougang Park predgrađu Pekinga, gdje su prevozili putnike po cijeni od nekih 28 kuna po vožnji u prosjeku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE