GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Električna Corsa dobila nagradu Zlatni volan

Električna Corsa dobila nagradu Zlatni volan
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2020 / 19:47
Autor: SEEbiz
BERLIN - Potpuno električna Corsa–e osvojila je jednu od najvažnijih nagrada u njemačkoj automobilskoj industriji „Zlatni volan 2020“ i na taj način nastavila pobednički niz Nove Opel Corse.

Corsa-e zadivila je stručnjake i čitaoce “Auto Bilda” i “Bild am Sonntaga” kao i kupce.

„Opel je električan“, kaže izvršni direktor Opela Michael Lohscheller „a naša nova Opel Corsa-e je najbolji dokaz. To pokazuje da električni automobil danas može biti ne samo dinamičan i praktičan, već i pristupačan za sve. Ponosni smo na način na koji je Corsa-e ubedljiva prema svima - našim kupcima, čitaocima Auto Bilda i Bild am Sonntaga, kao i prema stručnom žiriju i poznatim ličnostima. “

Posve novom šestom generacijom Corse Opel prvi put nudi električnu verziju na bateriju s dosegom do 337 kilometara (WLTP). Corsa-e može se naručiti po cijeni od 242.348 kn (preporučena maloprodajna cijena s PDV-om, a prije poticaja). Kad je to primjenjivo, poticaji dodatno smanjuju cijenu. U Hrvatskoj uz 80.000 kn poticaja njezina cijena iznosi 162.348 kn.

Corsa-e Selection nudi automatsku kontrolu klimatizacije s daljinskim upravljanjem, elektroničku parkirnu kočnicu i pokretanje vozila bez upotrebe ključa, radiouređaj Multimedia kompatibilan s platformama Apple CarPlay i Android Auto s dodirnim zaslonom u boji dijagonale 17,8 cm i digitalnim kokpitom. Sustavi kao što su upozorenje na mogući frontalni sudar s automatskim kočenjem u slučaju nužde i prepoznavanjem pješaka, aktivna pomoć pri držanju prometne trake, prepoznavanje prometnih znakova i tempomat uvršteni su bez dodatnih troškova. Edition je sljedeći viši paket opreme. Corsa-e First Edition ispunjava skoro sve želje. Njena standardna oprema uključuje LED prednja svjetla, 17-inčne kotače od lake slitine i upravljač presvučen kožom. Nova generacija Corse nudi i vodeće sigurnosne sustave u segmentu.

Nova Corsa-e nudi revolucionarnu električnu mobilnost.. Corsa-e spremna je za sve mogućnosti punjenja – putem utičnice Wallbox, brzog punjenja ili kabela za kućne utičnice – a baterija dolazi s jamstvom u trajanju osam godina / 160.000 km.

Vozači mogu birati između tri načina vožnje: Normal, Eco i Sport. Način vožnje Sport povećava voznu dinamiku uz umjeren utjecaj na vozni doseg. U načinu vožnje Eco Corsa-e podržava vozača u postizanju veće učinkovitosti.

Pogonski sustav Corse-e spaja vožnju bez štetnih emisija s faktorom maksimalno zabavne vožnje. Zahvaljujući izlaznoj snazi od 100 kW (136 KS) i trenutačnom vršnom okretnom momentu od 260 Nm, glavne karakteristike obuhvaćaju responzivnost, agilnost i dinamične performanse. Corsi-e trebaju samo 2,8 sekunde da ubrza od 0 do 50 km/h ili samo 8,1 sekunda od 0 do 100 km/h – čime konkurira mnogim sportskim automobilima. Najveća brzina od 150 km/h elektronički se kontrolira.

Corsa-e nudi dinamičnu vožnju ne samo zahvaljujući svojem sinkronom motoru s trajnim magnetima, nego i sportskom dizajnu, uz istovremeno zadržavanje kompaktnih dimenzija vanjštine kao kod prethodnih generacija. Uz dužinu od 4,06 metara Corsa ostaje agilan, praktičan peterosjed s dobrim rasporedom. Aerodinamički optimizirani kotači dodatno poboljšavaju izgled i učinkovitost. Linija krova nalikuje onoj dvosjeda i 48 mm je niža nego kod prethodne generacije, što ne utječe negativno na prostor za glavu.

Vozač sjedi 28 mm niže. Ponašanje u vožnji i vozna dinamika bolji su zahvaljujući nižem težištu. Upravljanje svih varijanti Corse responzivno je i dinamično, pa je maksimalno zabavno biti iza upravljača. Kupci mogu dodatno unaprijediti kabinu kožnim sjedalima.

Tagovi: elektriična Corsa, Opel Corsa, Michael Lohscheller, Apple CarPlay, Corsa-e, Opel, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Radnici VW-a u Tennesseeju izglasali pridruživanje automobilskom sindikatu
ODLUKE
Radnici VW-a u Tennesseeju izglasali pridruživanje automobilskom sindikatu
NEW YORK - Volkswagen radnici u Chattanoogi, Tennessee, velikom su većinom glasali da se pridruže Ujedinjenim automobilskim radnicima - obilježavajući veliku prekretnicu za sindikat i njegovu prvu uspješnu organizacijsku akciju proizvođača automobila izvan velike trojke Detroita.
Tesla snižava američke cijene modela Y, X, S za 2000 dolara
SNIŽENJE
Tesla snižava američke cijene modela Y, X, S za 2000 dolara
DALLAS - Tesla je u petak snizila američke cijene svojih vozila Model Y, Model X i Model S za 2000 dolara po komadu, nekoliko dana nakon što su isporuke najvrjednijeg svjetskog proizvođača automobila u prvom tromjesečju izmakle tržišna očekivanja.
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE