GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice GM-a i Forda tonu nakon negativnih preporuka analitičara UBS-a

Dionice GM-a i Forda tonu nakon negativnih preporuka analitičara UBS-a
POSLJEDICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.10.2022 / 21:37
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice auto divova General Motorsa i Forda potonule su nakon negativnih preporuka analitičara UBS-a.

Fordove dionice pale su za otprilike 7%, na 11,30 USD po dionici, dok je General Motors pao za oko 5% na 31,80 USD.

Dionice i GM-a i Forda pale su oko 45% od početka godine. Obje tvrtke imaju tržišnu kapitalizaciju od nešto manje od 50 milijardi dolara.

Analitičar UBS-a Patrick Hummel napisao je u bilješkama ulagačima u ponedjeljak kako očekuje da će američka automobilska industrija imati izazovna razdoblja u doglednoj budućnosti nakon rekordne dobiti uslijed niske ponude i velike potražnje tijekom pandemije koronavirusa.

Predvidio je da će "biti potrebno tri do šest mjeseci da automobilska industrija završi u prekomjernoj ponudi, što će naglo prekinuti trogodišnju fazu neviđene" cjenovne moći i profitnih marži za proizvođače automobila.

Investicijska tvrtka smanjila je ocjenu Forda na "prodati" s "neutralno", a GM-a na "neutralno" s "kupovati".

UBS i dalje preferira GM pred Fordom zbog svog zamaha s električnim vozilima i manje problema s proizvodnjom tijekom trećeg tromjesečja. Hummel je rekao da UBS očekuje "solidan kvartal" za GM, koji bi trebao objaviti rezultate za treće tromjesečje 25. listopada.

Ford je prošlog mjeseca rekao da je nestašica dijelova utjecala na otprilike 40.000 do 45.000 vozila, prvenstveno kamiona i SUV-ova s visokom maržom koji nisu uspjeli doći do prodavača. Ford je također rekao u to vrijeme da očekuje da će rezervirati dodatnih 1 milijardu dolara u neočekivanim troškovima dobavljača tijekom trećeg kvartala.

Ford bi trebao objaviti rezultate za treće tromjesečje 26. listopada.

Tagovi: General Motors, Ford, UBS banka, automobilsko tržište
PROČITAJ I OVO
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
BOLJE PROGNOZE
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
DETROIT - General Motors (GM) zadržao je zamah dobiti sa snažnim rezultatima u prvom tromjesečju što je dovelo do toga da je proizvođač automobila poboljšao svoje smjernice za cijelu godinu.
Renault godinu započeo s većim prihodima
BLAGI RAST
Renault godinu započeo s većim prihodima
PARIZ - Francuska automobilska grupa Renault, u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila 11,7 milijardi eura prihoda od prodaje, što je 1,8 posto više nego u istom razdoblju lani.
Sve manje dizelaša na europskim cestama
TRENDOVI
Sve manje dizelaša na europskim cestama
BRUXELLES - U ožujku je tržišni udio električnih vozila pao s 13,9 posto u 2023. na 13 posto. Tržišni udio prodanih hibridnih i plug-in hibridnih vozila porastao je s 24,4 na 29 posto.
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
PAD
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
NEW YORK - Dionice Tesle pale su sedmi dan zaredom, dosegnuvši najnižu razinu od siječnja 2023., budući da su daljnja sniženja cijena tijekom vikenda povećala zabrinutost zbog objavljivanja izvješća o zaradi za prvo tromjesečje tvrtke u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE