GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Didi Chuxing planira ulazak u Europu

Didi Chuxing planira ulazak u Europu
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2021 / 22:21
Autor: SEEbiz / Bloomberg
LONDON - Didi Chuxing Technology Co. planira svoj debi u zapadnoj Europi, doznaje Bloomberg, jer tvrtka traži nova tržišta rasta neposredno prije dugo očekivane inicijalne javne ponude.

Didi sa sjedištem u Pekingu razmatra mogućnost uvođenja usluga dijeljenja vožnje na tržištima koja bi mogla uključiti Veliku Britaniju, Francusku i Njemačku do polovice ove godine, prema dvoje ljudi upoznatih s planom. Tvrtka je već uspostavila tim posvećen europskom tržištu i zapošljava lokalno, rekla je druga osoba.

Dionice konkurentske Uber Technologies Inc. u srijedu su pale na 2,7% u pretprodaji, dok je Lyft Inc. skliznuo 0,7%. Didi se okreće novim tržištima jer se njihov zamah počinje usporavati u Kini, gdje ima dominantni tržišni udio nakon istiskivanja Uber Technologies Inc. u 2016. godini.

Tvrtka koju podržava SoftBank Group Corp. sada posluje u trinaest zemalja izvan Kine, uglavnom u Latinskoj Americi. U kolovozu je počeo pružati usluge automobila u Rusiji, čime je obilježio svoj prvi izravni prodor u Europu, a već je investitor u estonskoj tvrtki Bolt Technology OU, glavnom suparniku Ubera na kontinentu. Didi bi se također natjecala protiv aplikacija poput Gett Inc, Ola i BlaBlaCar.

U Europi bi se Didi mogao suočiti s regulatornim okružjem koje se brzo mijenja za tehnološke tvrtke i ekonomiju dijeljenja. Prošli tjedan najviši sud u Velikoj Britaniji presudio je da Uber mora svoje vozače tretirati kao "radnike", omogućujući im naknadu za godišnji odmor, odmor i minimalnu plaću dok koriste aplikaciju. Presuda je to koja bi mogla imati šire posljedice. Europske zemlje također rade na porezima usmjerenim na tehnološke platforme, a kontinent nameće stroga pravila o privatnosti podataka u obliku Opće uredbe o zaštiti podataka.

Kao dio predstavljanja, Didi također razmatra dodatne ponude, uključujući dostavu hrane i usluge posla, ovisno o potražnji na lokalnom tržištu. Planovi su usmjereni na jačanje vrijednosti tvrtke, koja je već jedan od najvećih svjetskih startupa, uoči mogućeg IPO-a.

Tvrtka nije odmah odgovorila na zahtjeve za komentar.

Didi mjerka strana tržišta dok kineski regulatori pojačavaju nadzor nad tehnološkim gigantima u zemlji. Vlada Xi Jinpinga predstavila je antimonopolske propise usmjerene na internetske tvrtke, dok je industrijska grupacija China Taxi Industry Association sa sjedištem u Pekingu u prosincu pozvala antitrustovskog regulatora da istraži Didi-jevo preuzimanje Uberovog kineskog poslovanja.

Tagovi: Didi Chuxing, Uber, Bolt, Gett Inc, Ola, BlaBlaCar
PROČITAJ I OVO
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE