GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Didi Chuxing planira ulazak u Europu

Didi Chuxing planira ulazak u Europu
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2021 / 22:21
Autor: SEEbiz / Bloomberg
LONDON - Didi Chuxing Technology Co. planira svoj debi u zapadnoj Europi, doznaje Bloomberg, jer tvrtka traži nova tržišta rasta neposredno prije dugo očekivane inicijalne javne ponude.

Didi sa sjedištem u Pekingu razmatra mogućnost uvođenja usluga dijeljenja vožnje na tržištima koja bi mogla uključiti Veliku Britaniju, Francusku i Njemačku do polovice ove godine, prema dvoje ljudi upoznatih s planom. Tvrtka je već uspostavila tim posvećen europskom tržištu i zapošljava lokalno, rekla je druga osoba.

Dionice konkurentske Uber Technologies Inc. u srijedu su pale na 2,7% u pretprodaji, dok je Lyft Inc. skliznuo 0,7%. Didi se okreće novim tržištima jer se njihov zamah počinje usporavati u Kini, gdje ima dominantni tržišni udio nakon istiskivanja Uber Technologies Inc. u 2016. godini.

Tvrtka koju podržava SoftBank Group Corp. sada posluje u trinaest zemalja izvan Kine, uglavnom u Latinskoj Americi. U kolovozu je počeo pružati usluge automobila u Rusiji, čime je obilježio svoj prvi izravni prodor u Europu, a već je investitor u estonskoj tvrtki Bolt Technology OU, glavnom suparniku Ubera na kontinentu. Didi bi se također natjecala protiv aplikacija poput Gett Inc, Ola i BlaBlaCar.

U Europi bi se Didi mogao suočiti s regulatornim okružjem koje se brzo mijenja za tehnološke tvrtke i ekonomiju dijeljenja. Prošli tjedan najviši sud u Velikoj Britaniji presudio je da Uber mora svoje vozače tretirati kao "radnike", omogućujući im naknadu za godišnji odmor, odmor i minimalnu plaću dok koriste aplikaciju. Presuda je to koja bi mogla imati šire posljedice. Europske zemlje također rade na porezima usmjerenim na tehnološke platforme, a kontinent nameće stroga pravila o privatnosti podataka u obliku Opće uredbe o zaštiti podataka.

Kao dio predstavljanja, Didi također razmatra dodatne ponude, uključujući dostavu hrane i usluge posla, ovisno o potražnji na lokalnom tržištu. Planovi su usmjereni na jačanje vrijednosti tvrtke, koja je već jedan od najvećih svjetskih startupa, uoči mogućeg IPO-a.

Tvrtka nije odmah odgovorila na zahtjeve za komentar.

Didi mjerka strana tržišta dok kineski regulatori pojačavaju nadzor nad tehnološkim gigantima u zemlji. Vlada Xi Jinpinga predstavila je antimonopolske propise usmjerene na internetske tvrtke, dok je industrijska grupacija China Taxi Industry Association sa sjedištem u Pekingu u prosincu pozvala antitrustovskog regulatora da istraži Didi-jevo preuzimanje Uberovog kineskog poslovanja.

Tagovi: Didi Chuxing, Uber, Bolt, Gett Inc, Ola, BlaBlaCar
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE