GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Daimler upozorio: Rezultati će zbog nedostatka čipova biti slabiji

Daimler upozorio: Rezultati će zbog nedostatka čipova biti slabiji
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2021 / 15:01
Autor: SEEbiz
STUTTGART - Njemački div Daimler danas je odaslao upozorenje kako će drugi dio ove godine i početak 2022. donijeti slabije rezultate zbog nedostatka čipova.

Kao i drugi proizvođači automobila, Daimler je ove godine smanjio proizvodnju zbog nedostatka čipova tijekom pandemije koronavirusa, što je natjeralo njemačku tvrtku da se usredotoči na modele s većom maržom.

Glavni financijski direktor Harald Wilhelm rekao je investitorima da će, iako će nedostatak čipova trajati do 2022. godine, biti manje ozbiljan nego ove godine.

Vrhunski proizvođač automobila, koji se također suočava s izazovom visokih cijena čelika, bakra i aluminija u drugoj polovici 2021., rekao je da je njegova vidljivost kako će se razvijati opskrba trenutno niska.

"Poboljšanje vidljivosti opskrbe za nas je glavni prioritet", rekao je izvršni direktor Ola Källenius na konferencijskom pozivu s analitičarima i investitorima, iako je rekao da je nedostatak čipova "rješiv problem".

Nestašica dolazi u trenutku kad je potražnja za automobilima narasla tijekom oporavka globalne ekonomije od krize s koronavirusom, povećavajući cijene novih i rabljenih vozila kako se zalihe smanjuju.

Prodaja automobila Mercedes-Benz u drugom tromjesečju skočila je za 27%, s skokom od 54% u Europi, drugom Daimlerovom tržištu nakon Kine.

Nakon što je skočio krajem 2020. godine i u prvom tromjesečju, prodaja Mercedes-Benza u Kini porasla je samo 5,8% u drugom tromjesečju.

Tagovi: Daimler, Mercedes, Harald Wilhelm, Ola Källenius, nedostatak čipova,
PROČITAJ I OVO
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE