GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Continental širi kapacitete u Novom Sadu

Continental širi kapacitete u Novom Sadu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2021 / 19:33
Autor: SEEbiz
NOVI SAD - Otvaranje nove visoko inovativne tehnološke jedinice razvojno-istraživačkog centra Continentala u Novom Sadu bila je tema današnjeg sastanka gradonačelnika Novog Sada Miloš Vučevića i predstavnika te kompanije.

Kako je rekao gradonačelnik, još jednom se potvrdilo da je dolazak Continentala, potpuno promenio ekonomsku poziciju i podigao Srbiju i Novi Sad u višu biznis ligu.

"Isporučili su sve što je ugovoreno, i više od toga. Oni svaki put kada se sretnemo najavljuju nove planove koje žele da realizuju sa Gradom, Univerzitetom, odnosno sa našom državom. Šire Centar u Pupinovoj palati gde će zakupiti još 1000 m2, što znači da će zauzeti preko 9000 m2. Verujem da će Continental biti deo i Naučno-tehnološkog parka koji do kraja leta treba da bude otvoren za kompanije. Očekujemo i početak njihove grinfild investicije pored Zrenjaninskog puta u blizini Kaća. To je jedna od najpotentnijih lokacija za razvoj industrijskog parka. Završili smo arheološka istraživanja na tom lokalitetu i od avgusta ćemo početi komunalno opremanje. Grad će investirati gotovo milijardu dinara u novi industrijski park, pošto će Sever 4 ubrzo biti popunjen. Continental može da računa na punu podrpšku Grada, a posebno me raduje što jača srpski deo njihovog tima, odnosno što uvažavaju naše stručnjake. Mnogi će naći posao u toj kompaniji i imati fantastične plate, neće morati da odlaze u inostranstvo, a verujem da će se ljudi i vraćati da bi radili u takvoj firmi", naglasio je gradonačelnik Vučević.

Potpredsednik Continentala Markus Moel rekao je da se u Novom Sadu ulaže u jedinicu koja se bavi iskustvima korisnika automobila.

"Zaposlićemo više radne snage i pojačati pogone za proizvodnju. Planiramo i podizanje grinfild objekta i tešnju saradnju sa Univerzitetom. Zato ćemo se sastati sa predstavnicima Fakulteta tehničkih nauka, jer očekujemo saradnju sa inženjerima iz oblasti elektronike pre svega. U nekoliko narednih godina planiramo da zaposlimo oko 200 novih inženjera, da usavršimo tehnološki postupak i uvećamo kompetitivnost svojih proizvoda na tržištu", izjavio je Moel.

Kako je ocenio direktor Continental automotiv Srbija Saša Ćoringa, puno je truda iza svake njihove nove investicije.

"Zahvaljujem se jedinicama koje su već prisutne u Novom Sadu, jer su pokazale celom svetu kako srpski inženjeri znaju da razvijaju nove tehnologije. Srbi su najspremniji da diktiraju trendove, pa je tako i odlučeno da nova jedinica bude formirana baš u Novom Sadu. Kolege su danonoćno radile da dokažu da je Novi Sad spreman za to – zaključio je Ćoringa.

"Ovako se privlače vrhunske investicije i poslodavci, mladi u Novom Sadu dobijaju šansu da ostvare svoje profesionalne snove, a mi novi impuls da nastavimo dalje i da od našeg voljenog grada napravimo najbolje mesto za život u Srbiji" zaključuje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u objavi na svom Instagram profilu.

Tagovi: Continental, Novi Sad, Miloš Vučević, Saša Ćoringa
PROČITAJ I OVO
Kineski Chery izabrao Barcelonu za svoju prvu tvornicu električnih automobila u Europi
INVESTICIJE
Kineski Chery izabrao Barcelonu za svoju prvu tvornicu električnih automobila u Europi
BARCELONA - Chery je potpisao ugovor s katalonskom tvrtkom Ebro-EV Motors koji predstavlja investiciju od 400 milijuna eura u Zona Franca (Barcelona).
Radnici VW-a u Tennesseeju izglasali pridruživanje automobilskom sindikatu
ODLUKE
Radnici VW-a u Tennesseeju izglasali pridruživanje automobilskom sindikatu
NEW YORK - Volkswagen radnici u Chattanoogi, Tennessee, velikom su većinom glasali da se pridruže Ujedinjenim automobilskim radnicima - obilježavajući veliku prekretnicu za sindikat i njegovu prvu uspješnu organizacijsku akciju proizvođača automobila izvan velike trojke Detroita.
Tesla snižava američke cijene modela Y, X, S za 2000 dolara
SNIŽENJE
Tesla snižava američke cijene modela Y, X, S za 2000 dolara
DALLAS - Tesla je u petak snizila američke cijene svojih vozila Model Y, Model X i Model S za 2000 dolara po komadu, nekoliko dana nakon što su isporuke najvrjednijeg svjetskog proizvođača automobila u prvom tromjesečju izmakle tržišna očekivanja.
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE