GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čelnik Toyote: Veliki problemi zbog brze tranzicije na električne automobile

Čelnik Toyote: Veliki problemi zbog brze tranzicije na električne automobile
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2020 / 08:41
Autor: SEEbiz
TOKIO - Čelnik Toyota Motor Corp-a kritizirao je ono što je opisao kao pretjeranu buku oko električnih vozila, rekavši da zagovornici nisu uzeli u obzir ugljik koji se emitira proizvodnjom električne energije i troškove tranzicije na električna vozila.

Predsjednik Toyote Akio Toyoda, unuk osnivača proizvođača automobila Kiichiro Toyode, rekao je da će Japan ostati bez struje na ljeto ako svi automobili budu radili na električnu energiju.

Infrastruktura potrebna za podršku floti koja se u cijelosti sastoji od električnih vozila koštala bi Japan između 14 bilijuna i 37 bilijuna funti, što je ekvivalent od 135 do 358 milijardi dolara, rekao je.

- Kad političari vani govore: Riješimo se svih automobila koji koriste benzin, razumiju li to?" upitao se Toyoda na konferenciji za novinare na kraju godine u svojstvu predsjedatelja Japanskog udruženja proizvođača automobila.

Naveo je da će se, ako Japan bude prenagao u zabrani automobila na benzinski pogon, "trenutni poslovni model automobilske industrije urušiti", uzrokujući gubitak milijuna radnih mjesta.

Izvještaji lokalnih vijesti početkom prosinca rekli su da će japanska vlada najaviti zabranu prodaje novih automobila na benzinski pogon počevši od 2035. godine, dok će i dalje dopuštati hibridne plinsko-električne automobile. Takva zabrana slijedila bi državu Kaliforniju i zemlje poput Ujedinjenog Kraljevstva.

U zemlji kao što je Japan koja većinu električne energije dobiva izgaranjem ugljena i prirodnog plina, električna vozila ne pomažu okolišu, rekao je Toyoda.

- Što više EV napravimo, ugljični dioksid postaje gori, rekao je.

Upozorio je da se boji da će vladini propisi od automobila stvoriti "cvijet na visokom vrhu" - nedostižne za prosječnu osobu.

Toyota je lider u hibridnim plinsko-električnim automobilima, što će i dalje biti dopušteno prema vladinom planu. No, tvrtka još uvijek nema potpuno električno vozilo za masovno tržište. Tokom Toyotinog predstavljanja poslovnog rezultata u trećem tromjesečju prošlog mjeseca, Toyoda je velikodušno pohvalio Teslino vodstvo u sektoru baterija, rekavši kako njegova tvrtka može puno naučiti od Elona Muska.
Ipak, uvjeren je da će Toyota dugoročno pobijediti svojom robusnom i raznolikom kombinacijom proizvoda-

Tagovi: Toyota, električni automobili, Akio Toyoda
PROČITAJ I OVO
Sve manje dizelaša na europskim cestama
TRENDOVI
Sve manje dizelaša na europskim cestama
BRUXELLES - U ožujku je tržišni udio električnih vozila pao s 13,9 posto u 2023. na 13 posto. Tržišni udio prodanih hibridnih i plug-in hibridnih vozila porastao je s 24,4 na 29 posto.
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
PAD
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
NEW YORK - Dionice Tesle pale su sedmi dan zaredom, dosegnuvši najnižu razinu od siječnja 2023., budući da su daljnja sniženja cijena tijekom vikenda povećala zabrinutost zbog objavljivanja izvješća o zaradi za prvo tromjesečje tvrtke u utorak.
Što donosi nova EU regulativa cyber sigurnosti za automobile?
REGULATIVA
Što donosi nova EU regulativa cyber sigurnosti za automobile?
BERLIN - Na ljeto u Europskoj uniji stupaju na snagu novi propisi o kibernetičkoj sigurnosti automobila. Više proizvođača zato obustavlja proizvodnju nekih modela. Preskupo bi bilo prilagoditi ih novim pravilima.
Bavarski premijer: Opozvati zabranu motora s unutarnjim izgaranjem
STAVOVI
Bavarski premijer: Opozvati zabranu motora s unutarnjim izgaranjem
MUNCHEN - Bavarski premijer Markus Söder ponovno je pozvao na povlačenje zabrane ispuštanja CO2 iz automobila u cijeloj EU od 2035. uoči izbora za Europski parlament u lipnju.
Kineski Chery izabrao Barcelonu za svoju prvu tvornicu električnih automobila u Europi
INVESTICIJE
Kineski Chery izabrao Barcelonu za svoju prvu tvornicu električnih automobila u Europi
BARCELONA - Chery je potpisao ugovor s katalonskom tvrtkom Ebro-EV Motors koji predstavlja investiciju od 400 milijuna eura u Zona Franca (Barcelona).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE