GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čačić kupuje hibridno vozilo

Čačić kupuje hibridno vozilo
EKOLOŠKI SVJESTAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2020 / 10:13
Autor: SEEbiz / Večernji list
VARAŽDIN - Varaždinska županija kupuje novo službeno vozilo za župana Radimira Čačića, a za to će potrošiti 270.000 kuna bez PDV-a, odnosno 337.500 kuna s PDV-om.

Župan Čačić očito je ekološki osviješten jer se nabavlja hibridno vozilo s kombinacijom benzinskog i elektromotora, piše Večernji list.

Automobil mora imati automatski 6-stupanjski mjenjač, snagu motora od 110 do 130 kW, a elektromotora minimalno 80 kW. Emisija CO2 smije biti maksimalno 50 g/km, a vozilo mora biti karavan s pet vrata. Od ostale opreme u tehničkim specifikacijama navedena je automatska klima, senzori za parkiranje, radio s LCD ekranom i navigacijskim sustavom…

Plug-in hibridi kakav nabavlja Varaždinska županija relativno su novi, ali sve zastupljeniji automobili na našem tržištu. Nema ih mnogo u ponudi, a prema tehničkoj specifikaciji koja se traži u dokumentaciji o nabavi vozila uvjete zadovoljava samo jedan model – Škoda Superb iV 1.4 TSI DSG PHEV Combi. Najveći model Škode u svojoj karavanskoj izvedbi Combi zadovoljava sve uvjete dimenzija, dakle duža je od 477 cm (486,2 cm) i ima veći međuosovinski razmak od 279 cm (284,1 cm). Upravo je međuosovinski razmak od 278,6 cm razlog zbog čega uvjete natječaja ne zadovoljava VW Passat GTE Variant.

Druga malobrojna vozila koja ispunjavaju uvjete padaju na 6-brzinskom automatskom mjenjaču, koji u hibridnom karavanu nude jedino Superb i Passat. Prednost plug-in hibrida jest što imaju punjivu bateriju. U natječaju se traži minimalni kapacitet baterije od 12 kWh, a Superb nudi 13 kWh. Ako je svaki dan napunite do kraja, gradske relacije do 58 km možete prelaziti samo na struju pa je službena potrošnja u prvih 100 km s potpuno napunjenom baterijom samo 1,6 l/100 km, a ispust CO2 38 g/km. Ali, nakon što se baterija isprazni, vozi na benzin. Cijena hibridnog Superba kreće se od 277.535 kuna uz Ambition opremu pa sve do 315.087 kuna uz Laurin&Clement opremu. Dakako, cijena se znatno može povisiti uz odabir dodatne opreme, što naručitelj očito namjerava budući da je procijenjena vrijednost nabave 270.000 kuna bez PDV-a, odnosno 337.500 kuna uz PDV.

Tagovi: Radimir Čačić, hibridna vozila, Škoda Superb iV 1.4 TSI DSG, Varaždinska županija
PROČITAJ I OVO
Radnici VW-a u Tennesseeju izglasali pridruživanje automobilskom sindikatu
ODLUKE
Radnici VW-a u Tennesseeju izglasali pridruživanje automobilskom sindikatu
NEW YORK - Volkswagen radnici u Chattanoogi, Tennessee, velikom su većinom glasali da se pridruže Ujedinjenim automobilskim radnicima - obilježavajući veliku prekretnicu za sindikat i njegovu prvu uspješnu organizacijsku akciju proizvođača automobila izvan velike trojke Detroita.
Tesla snižava američke cijene modela Y, X, S za 2000 dolara
SNIŽENJE
Tesla snižava američke cijene modela Y, X, S za 2000 dolara
DALLAS - Tesla je u petak snizila američke cijene svojih vozila Model Y, Model X i Model S za 2000 dolara po komadu, nekoliko dana nakon što su isporuke najvrjednijeg svjetskog proizvođača automobila u prvom tromjesečju izmakle tržišna očekivanja.
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE