GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BYD s novim super automobilom napada Ferrari i Lamborghini

BYD s novim super automobilom napada Ferrari i Lamborghini
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2024 / 08:02
Autor: SEEbiz
PEKING - BYD Co. je u nedjelju debitirao sa svojim najskupljim automobilom, 1,68 milijuna juana (233.450 USD) potpuno električnim superautomom visokih performansi koji se suprotstavlja luksuznim opcijama koje "gutaju" gorivo koje nude konkurenti kao što su Ferrari NV i Lamborghini.

Yangwang U9 će u početku biti isključivo za kinesko tržište, rekla je tvrtka na događaju koji se prenosio uživo u Šangaju. Automobil može ubrzati do 100 km/h (62 mph) za 2,36 sekundi i postići najveću brzinu od 309,19 km/h, rečeno je.

BYD je postao najveći prodavač električnih vozila na svijetu — pretekavši Teslu — u posljednjem kvartalu 2023. Iako je poznatiji po izradi pristupačnih električnih vozila, tvrtka prodaje svoje luksuzne modele pod markama Yangwang i Fang Cheng Bao.

Budući da u Kini prijeti rat cijena nakon lunarne Nove godine, div sa sjedištem u Shenzhenu kladi se da ostaje tržište za vrhunske proizvode koji daju bolje marže, piše Bloomberg.

Druga skupa električna vozila pod markom Yangwang trebala bi biti lansirana kasnije ove godine u Kini, uključujući luksuznu limuzinu koja će koštati oko milijun juana.

Yangwang je počeo isporučivati automobile krajem studenog. Do sada ima jedan proizvodni model, luksuzno sportsko terensko vozilo poznato kao U8 koje košta 1,1 milijun juana. Tvrtka je do kraja siječnja isporučila 3653 jedinice.

Dionice BYD-a skočile su čak 4,7% u Hong Kongu u ponedjeljak, nakon što je predsjednik Wang Chuanfu predložio udvostručenje otkupa njegovih dionica kojima se trguje u Kini na 400 milijuna juana. Tvrtka je rekla da bi ovaj potez mogao povećati povjerenje ulagača te stabilizirati i povećati vrijednost tvrtke.

Dionice proizvođača automobila uvrštene na burzu u Hong Kongu ove su godine pale za 12,0% jer ulagači kažnjavaju dionice električnih vozila zbog zabrinutosti da pad potražnje tjera kompanije na smanjenje cijena i utjecaj na marže.

Tagovi: BYD, Ferrari, Lamborghini
PROČITAJ I OVO
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
EPILOG
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
BERLIN - Njemački proizvođač završio je pregovore s Francuzima, što znači da će sada možda morati samostalno razvijati vlastito pristupačno električno vozilo. Renault će nastaviti s projektom električnog Twinga čija bi prodaja trebala krenuti 2026. godine.
Toyota oprezna s električnim automobilima
OPREZ
Toyota oprezna s električnim automobilima

LONDON - Najveći svjetski proizvođač automobila trenutno obara rekorde profitabilnosti.

Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
ODLUKE
Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
VANCE - Radnici u tvornici Mercedes-Benza u Alabami donijeli su u petak veliki gubitak Ujedinjenim automobilskim radnicima, odbacivši sindikat na glasovanju za koje se očekivalo da će se temeljiti na pobjedi u tvornici Volkswagen u Tennesseeju i gurnuti je dublje na jug SAD-a.
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
NAJAVE
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
PEKING - Xpeng AeroHT, podružnica Xpenga, ima za cilj isporučiti svoj leteći automobil kupcima 2026. godine, rekao je supredsjednik kineskog proizvođača električnih vozila za CNBC u petak,
Tesla ishodila ključno odobrenje za proširenje tvornice u Njemačkoj
ZELENO SVJETLO
Tesla ishodila ključno odobrenje za proširenje tvornice u Njemačkoj
GRUENHEIDE - Tesla je u četvrtak dobila zeleno svjetlo za proširenje svoje njemačke tvornice u Gruenheideu u blizini Berlina od lokalnog vijeća unatoč prosvjedima protiv planova američkog proizvođača električnih vozila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE