GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bugatti Bolide stiže u samo 40 primjeraka

Bugatti Bolide stiže u samo 40 primjeraka
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2021 / 08:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kada je prošle jeseni Bugatti prikazao svoj koncept Bolide, o spajanju s Rimac Automobilima tek se govorilo u kuloarima i špekuliralo u medijima.

Tada je Bugatti objavio da su razvili koncept i izradili prototip nečega što bi trebao biti ultimativni sportski automobil Bugatti Bolide snage gotovo 1850 KS. Kao pogon zacrtali su W16 motor s četiri turbopunjača razvijen posebno za ovaj model.

U tada obavljenim simulacijama Bolide je stazu Nordschleife prelazio za 5 minuta i 23 sekunde, a Le Mans za 3 minute i 7 sekundi, odnosno 7 sekundi brže od bilo kojeg vozila te klase ikada. Najviša brzina u najavama je išla i preko 500 km/h, piše autonet.

Od tada je prošlo gotovo godinu dana, prvi čovjek Bugattija danas je Mate Rimac, a spajanje u tvrtku Bugatti-Rimac je već u tijeku. Jedan od prvih poteza nakon ovog, za Hrvatsku povijesnog, posla u autoindustriji bila je i potvrda da će Bugatti zaista i proizvesti ograničenu količinu Bolidea. Iz tvrtke su najavili da će Bugatti Bolide biti proizveden u 40 primjeraka.

Prve isporuke budućim kupcima zakazane su za 2024. godinu, a cijena – kao što možete pretpostaviti – nije malena. Bugatti Bolide koštat će između 4 i 5 milijuna eura.

Spomenuti W16 motor, prema sada dostupnim informacijama, neće imati “pomoć” u obliku elektromotora, što znači da će ovaj automobil biti potpuno pogonjen fosilnim gorivima. No, kako će u budućnosti Bugatti-Rimac zasigurno raditi na elektrifikaciji, lako je moguće da ova jurilica namijenjena primarno utrkivanju i vožnji po trkaćim stazama bude posljednji potpuno “fosilni” model Bugattija. Prilikom objave spajanja s Rimčevom tvrtkom, vodeći ljudi Porschea, Bugattija i sam Mate Rimac potvrdili su da je budućnost Bugattija prvo u hibridnim, a kasnije i potpuno električnim super- i hiperautomobilima.

Tagovi: Bugatti Bolide, Bugatti, Rimac Automobili, Mate Rimac
PROČITAJ I OVO
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE