GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Budućnost Revoza i dalje neizvjesna

Budućnost Revoza i dalje neizvjesna
NEIZVJESNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2022 / 08:41
Autor: SEEbiz / H
NOVO MESTO - Nakon što su se u javnosti pojavile informacije da Renault planira nastaviti proizvodnju u Revozu i da to znači kraj neizvjesnosti za ovu tvrtku iz Novog Mesta, iz Revoza su poručili da iduće godine ne planiraju nikakve promjene.

Revoz je jedna od tvrtki koja ima najviše problema u nabavi elektroničkih dijelova za vozila. Zbog toga su proljetos smanjili broj zaposlenih za 350.

U dva poslijepodne završava radni dan u Revozu - za svih 1500 radnika koji su zadržali posao. Tako je, jer od ožujka rade samo još jednu smjenu. Do kraja godine sklopit će 75.000 vozila twingo, električni twingo i clio. Trebali bi se početi proizvoditi sljedeće godine, što će biti nakon prestanka proizvodnje ovih modela? Odluka još nije donesena, piše RTV Slovenije.

No, kako su napisali u priopćenju, Revoz će ubuduće pripadati skupini od pet tvornica koje će razvijati termalna i hibridna vozila marki Renault i Dacia. Proizvodnja električnih vozila se ne spominje, kao ni rokovi i drugi planovi.

U regionalnoj gospodarskoj komori nagađaju da neizvjesnosti još nije kraj.

“U Komori pozorno pratimo događanja u Revozu, želimo da se što prije pojave pozitivne informacije da je Revoz i jedna od ključnih lokacija koncerna Renault za iduće razdoblje, ne samo sedam godina, nego značajno duže,“ rekao je direktor Gospodarske komore Dolenjske i Bele krajine Tomaž Kordiš.

Nova je informacija, koju potvrđuje Revozov sindikalac, da francuski vlasnik nudi radnicima otkup dionica, od kojih bi svaki trebao kupiti najmanje šest. Na taj način bi 10% vlasnika tvornica postupno postali zaposlenici.

Inače, Revozovi su radnici ove godine bili kod kuće više od 40 dana zbog problema s opskrbom elektroničkih dijelova koji se ugrađuju u vozila.

Tagovi: Revoz, Renault, električni automobili, Renault Twingo
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE