GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bolt investirao više od 150 milijuna kuna u novu uslugu Bolt Drive

Bolt investirao više od 150 milijuna kuna u novu uslugu Bolt Drive
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2021 / 19:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bolt, vodeća europska platforma za mobilnost, pokreće vlastitu uslugu dijeljenih automobila – Bolt Drive. Nova usluga omogućava korisnicima kratkoročni najam automobila pomoću postojeće Bolt aplikacije.

Tijekom 2021. Bolt namjerava uložiti gotovo 20 milijuna eura za pokretanje Bolt Drive usluge u Europi, počevši od pilot projekta na domaćem tržištu, Estoniji.

Bolt je prva platforma za mobilnost u Europi koja u jednoj aplikaciji nudi usluge dijeljenih automobila, prijevoza te najma romobila i električnih bicikala. Osim što jednim dodirom ekrana mogu brzo i jednostavno unajmiti automobil, Bolt korisnicima istovremeno omogućuje da budu manje ovisni o osobnim automobilima istovremeno potičući alternativne načine prijevoza na kratkim udaljenostima.

Markus Villig, CEO u Boltu, ističe:

„Osobni automobili glavni su uzročnik problema urbanog prijevoza kao što su protočnost prometa, emisija štetnih plinova u atmosferu te zauzimanje prostora u gradovima. Boltova misija je pomoći ljudima da se odreknu osobnih automobila pružajući im kvalitetnu alternativu.“ Villig također naglašava potencijale prikladnije, cjenovno pristupačnije i ekološki održivije opcije prijevoza kojom možemo promijeniti svoje navike i model posjedovanja vlastitog automobila zamijeniti prijevozom na zahtjev. „To već činimo za kratka i srednja putovanja. Bolt Drive sada pokriva ostatak slučajeva korištenja automobila, bilo da je riječ o odlasku u trgovački centar ili vikend putovanju izvan grada. Naši će korisnici u bilo kojem trenutku imati pristup automobilu pomoću postojeće aplikacije koju već koriste za romobile, e-bicikle i prijevoz“, dodaje Villig.

Bolt Drive jednostavna je usluga dijeljenih automobila koja korisnicima omogućava da unutar Bolt aplikacije provjere dostupnost najbližih vozila te rezerviraju svoj automobil. Vožnju mogu započeti mobilnim otključavanjem automobila i završiti je bilo gdje u gradu, zadržavajući se u području naznačenom u aplikaciji. Najveća prednost korištenja ove usluge je oslobođenje od plaćanja parkinga i goriva.

Tagovi: Bolt, Bolt Drive, car sharing, dijeljeni automobili, Markus Villig
PROČITAJ I OVO
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE