GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BMW očekuje vruće ljeto s puno novih modela

BMW očekuje vruće ljeto s puno novih modela
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2021 / 22:02
Autor: SEEbiz / vrelegume
MUNCHEN - Ova godina će biti značajna za BMW, a glavne zvijezde će bez dileme biti M3 i M4.

Ipak, prema insajderskim informacijama, mnogi drugi željno iščekivani modeli će ugledati svjetlost dana. Najprije, tu je Alpina B8, bazirana na seriji 8 Gran Coupe, koja bi trebala otpočeti s proizvodnjom u ožujku. Ispod haube će posjedovati istu verziju 4,4-litarskog twin-turbo V8 kao i XB7, dok će vanjština biti prepoznatljiva po Alpina naplacima i modifikacijama na karoseriji, a kroz tretman čuvene tunerske kuće će naravno proći i interijer. Nedavno predstavljeni BMW M5 CS će također početi silaziti s proizvodnih linija u otprilike isto vrijeme.

U srpnju, također, izvjestan broj noviteta kreće u proizvodnju, uključujući M440i s američkim specifikacijama, kao i serija 4 kabriolet i Gran Coupe. Naredna G42 generacija serije 2 Coupe, također će se početi sklapati tijekom srpnja, s tim što 230i i 240i zadržavaju zadnji pogon, za razliku od Gran Coupea.

Što se tiče M3 i M4, znamo da će inicijalno biti dostupni modeli sa stražnjim pogonom, jer je njihova proizvodnja započeta u studenome 2020. Sada saznajemo da su i M3 i M4 Competition xDrive na programu u srpnju 2021. Dakle, BMW xDrive stavlja u ponudu isključivo u Competition paketu, s aktivnim M diferencijalom, koji može da deaktivira isporuku snage na prednje točkove, kada vozač poželi da „driftuje“.

Dakle, srpanj će biti prepun događanja za BMW, jer će konačno svjetlost dana ugledati električna iX perjanica. Neslužbeno, u igri će inicijalno biti dva modela bez „M“ oznake. Ipak, konkurent Teslinog Modela X i Audija e-tron, bit će od izuzetne važnosti za BMW, tako da očekujemo i sportski orijentiranu M verziju nešto kasnije, koja bi trebala nastupiti u ožujku 2022.

Električni BMW i4 se nedavno pojavio na trkačkoj stazi, demonstriravši svoje mogućnosti kada je bočno proklizavanje u pitanju. S proizvodnjom bi trebao krenuti u studenome ove godine, a dva modela će biti inicijalno dostupna – standardni i440 i više sportski orijentiran i4 M50 xDrive.

Tagovi: BMW, BMW Alpina B8, BMW M440i, BMW i4, BMW xDrive
PROČITAJ I OVO
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
BOLJE PROGNOZE
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
DETROIT - General Motors (GM) zadržao je zamah dobiti sa snažnim rezultatima u prvom tromjesečju što je dovelo do toga da je proizvođač automobila poboljšao svoje smjernice za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE