GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BMW investira 1,7 milijardi dolara u proizvodnju električnih vozila u SAD-u

BMW investira 1,7 milijardi dolara u proizvodnju električnih vozila u SAD-u
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2022 / 08:23
Autor: SEEbiz
NEW YORK - BMW Group planira uložiti 1,7 milijardi dolara u svoje operacije u SAD-u za proizvodnju električnih vozila i baterija, objavila je tvrtka u srijedu.

Ulaganje će uključivati milijardu dolara za pripremu proizvodnje električnih vozila u postojećoj tvornici proizvođača automobila u Spartanburgu u Južnoj Karolini i 700 milijuna dolara za novi pogon za sklapanje visokonaponskih baterija u obližnjem Woodruffu.

Njemački proizvođač automobila očekuje da će proizvesti najmanje šest potpuno električnih modela u SAD-u do 2030. Postrojenje u Spartanburgu, gdje se dogodila najava ulaganja, trenutno proizvodi SUV-ove BMW “X” i module litij-ionske baterije za svoja dva plug-in hibridna električna vozila vozila. Početak proizvodnje novog hibridno-električnog BMW-a XM očekuje se kasnije ove godine.

„Ubuduće, to će također biti glavni pokretač naše strategije elektrifikacije, a mi ćemo ovdje proizvesti najmanje šest potpuno električnih modela BMW X do 2030. godine,” rekao je Oliver Zipse, direktor BMW-a u priopćenju.

BMW je u srijedu također najavio dogovor o kupnji baterijskih ćelija od japanskog Envision AESC-a, koji će izgraditi novu tvornicu baterijskih ćelija u Južnoj Karolini za opskrbu BMW-ovih tvornica.

Očekuje se da će postrojenje Envision AESC imati godišnji proizvodni kapacitet od 30 gigavat sati - u skladu s planovima drugih proizvođača automobila i dobavljača baterija za tvornice u SAD-u, rekao je BMW.

Glasnogovornica Envision AESC-a rekla je da se očekuje da će nova tvornica biti višemilijarderska investicija, ali je odbila navesti točan iznos. Kazala je kako se očekuje da će lokacija za objekt biti objavljena do kraja godine.

U travnju je tvrtka objavila da planira potrošiti 2 milijarde dolara za izgradnju druge tvornice u SAD-u u Kentuckyju. Njegova prva tvornica u Tennesseeju opskrbljuje Nissan Motor. Njegov drugi veliki kupac je BMW u SAD-u, a razgovori su u tijeku s "brojnim globalnim proizvođačima automobila i partnerima", rekla je glasnogovornica.

BMW je već najavio izgradnju četiri dodatne tvornice baterijskih ćelija u Europi i Kini kako bi zadovoljio svoju potražnju za baterijskim ćelijama sljedeće generacije.

Ove su najave najnovije od nekoliko nedavnih ulaganja vrijednih više milijardi dolara u američku proizvodnju električnih vozila i baterija usred pooštravanja propisa o emisijama i zakonodavstva za poticanje domaće proizvodnje.

Tagovi: BMW, BMW iX6, BMW iX7, BMW iX8, električni automobili, Oliver Zipse
PROČITAJ I OVO
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
BOLJE PROGNOZE
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
DETROIT - General Motors (GM) zadržao je zamah dobiti sa snažnim rezultatima u prvom tromjesečju što je dovelo do toga da je proizvođač automobila poboljšao svoje smjernice za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE