GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beč širi uslugu carsharinga na stotinu električnih vozila

Beč širi uslugu carsharinga na stotinu električnih vozila
CARSHARING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2022 / 09:35
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Sustav carsharinga bečkog poduzeća za javni prijevoz vrlo je popularan u austrijskoj metropoli. Samo prošle godine tim je automobilima prevaljeno više od 250.000 kilometara.

Da se javni prijevoz i automobili itekako mogu kombinirati, potvrđuje ponuda bečkog gradskog poduzeća za javni prijevoz Wiener Linien koje građanima pored prijevoza podzemnom željeznicom, autobusima i tramvajima nudi usluge kao što su dijeljenje automobila.

Poduzeće neprestano radi na poboljšanju usluga i širenju ponude. Još na jesen 2020. broj carsharing vozila proširio se na 28 električnih automobila, dok se trenutačno može unajmiti jedno od 50 električnih vozila na različitim lokacijama diljem grada. U narednom periodu poduzeće namjerava proširiti ponudu na nove lokacije, a broj električnih vozila za dijeljenje povećati na 100.

Moguće je unajmiti različite kategorije vozila, od manjih do većih modela, a od iduće godine i kombije. Vozila se mogu koristiti za različite prilike, bio to izlet u okolicu Beča ili odlazak u kupovinu. Po potrebi na raspolaganju stoje i krovna kutija, lanci za snijeg te nosači za skije ili bicikle.

Sustav carsharinga ovog bečkog poduzeća vrlo je popularan u glavnom gradu Austrije. Samo prošle godine tim je automobilima prevaljeno više od 250.000 kilometara, a prosječno vrijeme najma iznosi pet sati.

„U Beču imamo više prodanih godišnjih karata za javni prijevoz nego registriranih automobila. Sustav carsharinga Wiener Linien dodatan je razlog zašto građanima ne treba osobni automobil. Gusta mreža javnog prijevoza s povoljnim cijenama u kombinaciji s raširenom i ekološki prihvatljivom ponudom dijeljenja vozila omogućuje da se u Beču do svake točke dođe na brz i siguran način”, naglašava Peter Hanke, član bečkog gradskog poglavarstva zadužen za javni prijevoz.

Fotografija: Robert Peres

Tagovi: Beč, carsharing, Wiener Linien
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE