GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beč širi uslugu carsharinga na stotinu električnih vozila

Beč širi uslugu carsharinga na stotinu električnih vozila
CARSHARING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2022 / 09:35
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Sustav carsharinga bečkog poduzeća za javni prijevoz vrlo je popularan u austrijskoj metropoli. Samo prošle godine tim je automobilima prevaljeno više od 250.000 kilometara.

Da se javni prijevoz i automobili itekako mogu kombinirati, potvrđuje ponuda bečkog gradskog poduzeća za javni prijevoz Wiener Linien koje građanima pored prijevoza podzemnom željeznicom, autobusima i tramvajima nudi usluge kao što su dijeljenje automobila.

Poduzeće neprestano radi na poboljšanju usluga i širenju ponude. Još na jesen 2020. broj carsharing vozila proširio se na 28 električnih automobila, dok se trenutačno može unajmiti jedno od 50 električnih vozila na različitim lokacijama diljem grada. U narednom periodu poduzeće namjerava proširiti ponudu na nove lokacije, a broj električnih vozila za dijeljenje povećati na 100.

Moguće je unajmiti različite kategorije vozila, od manjih do većih modela, a od iduće godine i kombije. Vozila se mogu koristiti za različite prilike, bio to izlet u okolicu Beča ili odlazak u kupovinu. Po potrebi na raspolaganju stoje i krovna kutija, lanci za snijeg te nosači za skije ili bicikle.

Sustav carsharinga ovog bečkog poduzeća vrlo je popularan u glavnom gradu Austrije. Samo prošle godine tim je automobilima prevaljeno više od 250.000 kilometara, a prosječno vrijeme najma iznosi pet sati.

„U Beču imamo više prodanih godišnjih karata za javni prijevoz nego registriranih automobila. Sustav carsharinga Wiener Linien dodatan je razlog zašto građanima ne treba osobni automobil. Gusta mreža javnog prijevoza s povoljnim cijenama u kombinaciji s raširenom i ekološki prihvatljivom ponudom dijeljenja vozila omogućuje da se u Beču do svake točke dođe na brz i siguran način”, naglašava Peter Hanke, član bečkog gradskog poglavarstva zadužen za javni prijevoz.

Fotografija: Robert Peres

Tagovi: Beč, carsharing, Wiener Linien
PROČITAJ I OVO
Velika Britanija: Punjenje električnog automobila gotovo dosegnulo cijenu benzina
CIJENE
Velika Britanija: Punjenje električnog automobila gotovo dosegnulo cijenu benzina
LONDON - Vozačima električnih automobila u Ujedinjenom Kraljevstvu su troškovi korištenja javnog, "brzog" punjača na tarifi pay-as-you-go porasli za 42% od svibnja, prema podacima objavljenim u ponedjeljak.
Volkswagen razmatra selidbu iz Njemačke
OPCIJE
Volkswagen razmatra selidbu iz Njemačke
WOLFSBURG - Volkswagen grupa bi mogla prebaciti proizvodnju iz Njemačke i istočne Europe ako se nestašica prirodnog plina nastavi, što je još jedan pokazatelj da bi ruska invazija na Ukrajinu mogla poremetiti cijelu europsku industriju.
Horváth: U 2023. se očekuje rast prodaje automobila
OČEKIVANJA
Horváth: U 2023. se očekuje rast prodaje automobila
ZAGREB - Automobilska industrija optimistično gleda prema nadolazećoj 2023. godini, u kojoj očekuju značajan rast prodaje.
Bosch odaslao upozorenje za proizvođače automobila
UPOZORENJE
Bosch odaslao upozorenje za proizvođače automobila
BERLIN - Globalno tržište automobila ubrzano ide prema potpunoj elektrifikaciji, a mnoga električna vozila imat će tehnička rješenja iz Boscha.
Tesla povlači 1,1 milijun vozila u SAD-u zbog greške u sustavu za spuštanje prozora
POVLAČENJE
Tesla povlači 1,1 milijun vozila u SAD-u zbog greške u sustavu za spuštanje prozora
DALLAS - Tesla povlači 1,1 milijun vozila u SAD-u zbog kvara u sustavu za automatsko spuštanje prozora koji bi mogao uzrokovati da vozilo ne otkrije prepreku i uzrokuje ozljede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE