GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AutoWallis želi postati glavni trgovac automobilima u regiji

AutoWallis želi postati glavni trgovac automobilima u regiji
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2020 / 08:03
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LJUBLJANA - Mađarska automobilska grupacija AutoWallis priopćila je da je završila akviziciju najvećeg slovenskog zastupnika BMW-a, A-Cosmos, za neotkriveni iznos.

- Ovim korakom AutoWallis je ušao i na maloprodajno tržište automobila u zemlji i trenutno istražuje mogućnosti prodaje daljnjih marki u Sloveniji zajedno s vozilima uspostavljenog njemačkog proizvođača, navodi se u priopćenju mađarske kompanije.

Grupa se bavi maloprodajom i veleprodajom vozila, dijelova i dodatne opreme, uslugama popravaka i održavanja, kao i kratkoročnim i dugoročnim iznajmljivanjem vozila u 14 zemalja regije. U 2019. godini imala je promet od oko 220 milijuna eura.

Već je prisutna u Sloveniji - s tim da je Wallis Automotive Europe bio ekskluzivni ovlašteni predstavnik tamošnjih marki Jaguar i Land Rover, gdje će uskoro započeti i veleprodaju marke Opel, nakon odobrenja nadležnih tijela za zaštitu konkurencije, slično kao što je to slučaj za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Mađarsku.

Član uprave i izvršni direktor Wallis Motor-a AutoWallis, Peter Antal, rekao je u izjavi da je cilj preuzimanja poboljšati prodajne rezultate u ljubljanskom zastupstvu, istovremeno povećavajući tržišni udio BMW-a u zemlji.

Prema AtoWallisu, BMW je tržišni lider među premium markama na slovenskom tržištu, s 1.560 novih BMW vozila registriranih u 2019.

Mađarska grupa također želi postati glavni pružatelj usluga mobilnosti u regiji do 2029. godine, navodi se.

Tagovi: AutoWallis, A-Cosmos, BMW, Wallis Automotive Europe, Opel, Jaguar Land Rover, Peter Antal
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE