GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AutoWallis preuzeo još jednu kompaniju u Sloveniji

AutoWallis preuzeo još jednu kompaniju u Sloveniji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2021 / 09:04
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LJUBLJANA - Automobilska tvrtka AutoWallis nastavila je povećavati svoju prisutnost u Sloveniji nedavnom kupnjom tvrtke Avto Aktiv i s njom povezanih nekretnina.

Avto aktive ima 20-godipnju na slovenskom tržištu, a u svojim radionicama servisira vozila BMW, MINI, Jaguar, Land Rover, Toyota i Suzuki u pet gradova - Koper , Kranj, Ljubljana, Nova Gorica i Trzin.

Kompanija je ujedno je i ekskluzivni prodavač vozila Jaguar, Land Rover i MINI.

Prvi čovjek AutoWallisa, Gábor Ormosy rekao je da AutoWallis također proučava preostale mogućnosti za širenje poslovanja u Sloveniji i u drugim zemljama.

Prema podacima poslovnog asistenta Bizi.si, Avto Aktiv je lani ostvario 51 milijun eura prihoda i 8,2 milijuna eura dobiti, navodi siol.net.

Mađarski AutoWallis na slovensko je tržište ušao prošle godine, kada je preuzeo najvećeg zastupnika BMW-a u Sloveniji, A-Cosmos, kao i marku Opel.

Mađarski trgovac već je početkom godine najavio veliko povećanje prometa, a jedan od ključnih razloga je ulazak na slovensko tržište.

Upravni odbor AutoWallisa odlučio se za unapređenja u organizaciji na nivou s ciljem pdoržavanja planova rasta tvrtke povećanjem organizacijske učinkovitosti.

U sklopu restrukturiranja, dvjema poslovnim jedinicama tvrtke od rujna upravljaju neovisni rukovoditelji. Tako veleprodajnim poslovima upravlja Andrew John Perst, član Uprave, koji je osim svoje nove pozicije šefa Wallis Automotive Europe, odgovoran za veleprodaju i daljnji razvoj marki Opel, Jaguar, Land Rover u Mađarskoj i nekoliko drugih zemalja u regiji.

Maloprodaju vodi Péter Antal, član Upravnog odbora, koji je također odgovoran za domaću i međunarodnu prodaju BMW -a, MINI -a i Maseratija, između ostalih.

Obojica profesionalaca imaju značajno iskustvo u industriji te su gotovo dva desetljeća bili na rukovodećim pozicijama u automobilskim tvrtkama Wallis Grupe.

AutoWallis je prošle godine je dovršio stjecanje uvozničkih prava za Opel u Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, stekao zastupništvo Opela i KIA-e u Mađarskoj te počeo distribuciju modela Jaguar i Land Rover u Mađarskoj.

Tagovi: AutoWallis, Avto Aktiv, Toyota, A-Cosmos, BMW, Opel, Land Rover, Suzuki
PROČITAJ I OVO
Automobili koji se prodaju u Sloveniji morat će progovoriti slovenski
REGULATIVA
Automobili koji se prodaju u Sloveniji morat će progovoriti slovenski
LJUBLJANA - Korisnička sučelja u elektroničkim uređajima u automobilima morat će biti prilagođena za slovensko tržište, a korisničke upute na svim vozilima na slovenskom jeziku, što uvoznici automobila moraju provesti u roku od šest mjeseci.
Hrvatska: Solidan broj punjača, ali malo električnih automobila
STATISTIKA
Hrvatska: Solidan broj punjača, ali malo električnih automobila
ZAGREB - Najnoviji podaci Europskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) pokazuje kako se Hrvatska smjestila otprilike na sredinu europske ljestvice kad je riječ o količini punionica za električna vozila, a kad je riječ o udjelu električnih vozila na cestama, tu smo pri dnu.
Takata na udaru: SAD provjerava 30 milijuna vozila zbog potencijalno neispravnih zračnih jastuka
ZRAČNI JASTUCI
Takata na udaru: SAD provjerava 30 milijuna vozila zbog potencijalno neispravnih zračnih jastuka
WASHINGTON - Američka uprava za sigurnost prometa odlučila je provjeriti 30 milijuna vozila zbog potencijalno neispravnih zračnih jastuka japanske tvrtke Takata, pokazuje vladin dokument.
Prvih milijardu i pol kuna iz EU covid-fonda ide Rimcu
GOLEM NOVAC
Prvih milijardu i pol kuna iz EU covid-fonda ide Rimcu
ZAGREB - Kreće isplata 48 milijardi kuna pomoći, a prvih milijardu i pol kuna iz EU covid-fonda ide Rimcu.
Renault ukida do 2.000 radnih mjesta u Francuskoj
REZOVI
Renault ukida do 2.000 radnih mjesta u Francuskoj
PARIZ - Francuski proizvođač automobila Reunault najavio je ukidanje do 2.000 inženjerskih i pomoćnih radnih mjesta u matičnoj zemlji u sklopu preusmjeravanja na proizvodnju električnih automobila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE