GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Audi predstavio električni top model E-Tron

Audi predstavio električni top model E-Tron
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2020 / 08:17
Autor: SEEbiz
INGOLSTADT - Ovih dana Audi je predstavio moćnu S izvedbu električnog modela E-Tron.

S izvedba će se nuditi za obje karoserijske izvedbe, klasičnu i Sportback. Najveća novost je skrivena ispod lima, a to je sinergijsko upravljanje s tri elektromotora, od kojih su dva smještena na stražnjoj osovini.

Epilog je maksimalnih 503 KS i 973 Nm, ali samo na osam sekundi. U tim trenucima 100 km/h ima za 4,5 sekundi. Maksimalna brzina limitirana je na 210 km/h. U regularnim uvjetima korištenja, kada nije u posebnom S načinu rada, pogon daje do 435 KS i 808 Nm.

Baterija je kapaciteta 95 kWh, što je dovoljno za doseg od 364 km, odnosno 370 km na Sportback izvedbi. Sustav punjenja podržava punjače snage do 150 kW, a Audi kaže da punjenje s 5 na 80% kapaciteta traje manje od pola sata.

S izvedbe se lako prepoznaju. Proširenim blatobranima automobili bilježe plus od čak 5 cm u širinu, a tu su i agresivnije skrojeni odbojnici, veliki stražnji difuzor i atraktivni alunaplatci promjera do 22 inča. Dobra je vijest da dodatni mišići nisu narušili aerodinamiku, koja je i dalje među najboljima u klasi.

Novost kod S modela je novi torque vectoring sustav kontrole stražnje osovine. Zračni ovjes spušta vozilo za do 76 mm, a vozač može računati na snažnije stabilizatore i izravniji upravljački sustav. Audi Drive Select nudi sedam načina rada, a u Audiju obećavaju mogućnost kontroliranog driftanja automobilom. Standardna isporuka su moćne kočnice s prednjim diskovima promjera 400 mm.

Audi E-Tron S na europsko tržište dolazi ove jeseni, a početna cijena u Njemačkoj je 91.345 eura, odnosno 93.628 za Sportback izvedbu.

Tagovi: Audi E-Tron, Audi, Audi Drive Select, električni automobili
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE