GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Audi jača poziciju na kineskom tržištu električnih automobila

Audi jača poziciju na kineskom tržištu električnih automobila
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2020 / 20:05
Autor: SEEbiz
PEKING - Audi širi svoju prisutnost u Kini te je s kineskom kompanijom FAW potpisao memorandum o razumijevanju koji definira okvir za zajedničku proizvodnju električnih vozila na temelju platforme PPE.

Memorandum o razumijevanju potpisan je tijekom njemačko-kineske automobilske konferencije koja se trenutno održava u Changchunu, sjeverna Kina.

U budućnosti će Audi u Kinu dovesti i Premium Platform Electric (PPE), koji je razvijen zajedno s Porscheom, radi daljnjeg unapređenja transformacije na njegovom najvećem tržištu. Nekoliko potpuno električnih Audijevih modela trebalo bi se proizvoditi za kinesko tržište na novoj PPE platformi od 2024. godine.

“Ova odluka naglašava stratešku važnost kineskog tržišta. Stoga lokalno aktivno napredujemo s inovacijama ”, rekao je Markus Duesmann, predsjednik uprave AUDI AG i odgovoran za kinesko poslovanje.

Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju, Audi potvrđuje suradnju s FAW-om, svojim dugogodišnjim partnerom u zajedničkom ulaganju. Istodobno, Audi također sustavno slijedi put održive mobilnosti u Kini i posebno prilagođava svoj lokalno proizvedeni pogonski portfelj zahtjevima i željama kineskih premium kupaca. Planovi za novu tvrtku još se razvijaju. Početak proizvodnje trebao bi se dogoditi 2024. godine.

Od siječnja do rujna 2020. Audi je kupcima u Kini isporučio 512.081 vozila, što je 4,5 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine. Unatoč prekidima u proizvodnji zbog koronavirusa, marka je tako postigla najbolji rezultat u svojoj 30-godišnjoj povijesti u Kini.

Audi već proizvodi na četiri lokacije u Kini u zajedničkom ulaganju FAW-VW: u Changchunu, Foshanu, Tianjinu i Qingdau, s ukupnim kapacitetom od približno 700 000 vozila.

Foto: Audi AG

Tagovi: Audi, Volkswagen, kompanija FAW, Porsche, Premium Platform Electric, električni automobili, kinesko tržište
PROČITAJ I OVO
Continental kupuje udjel u startupu Aeye
KUPNJA
Continental kupuje udjel u startupu Aeye
DETROIT - Njemački Continental potvrdio je kako kupuje manjinski udjel u kalifornijskom startupu Aeye Inc kako bi ojačao svoju poziciju na tržištu automatiziranih sustava vožnje.
Aston Martin širi suradnju s Mercedesom u zamjenu za udjel
PARTNERI
Aston Martin širi suradnju s Mercedesom u zamjenu za udjel
LONDON - Aston Martin u utorak je proširio ugovor s Daimler AG-om kako bi pristupio tehnologiji njemačkog proizvođača automobila, uključujući hibridne i električne pogonske sustave, u zamjenu za nove dionice.
Moderni automobili su u sve većoj mjeri meta hakera
HAKERI
Moderni automobili su u sve većoj mjeri meta hakera
ZAGREB – Stručnjaci u GlobalLogicu Hrvatska, između ostalog, razvijaju inovativna rješenja koja se koriste u domeni sigurnosti, komunikacije i optimizacije algoritama u automobilskoj industriji.
Audi preuzima kontrolu nad Bentleyem
LUKSUZ
Audi preuzima kontrolu nad Bentleyem
INGOLSTADT - Audi se posljednjih godina dokazao kao emotivnija i tehnološki zrelija strana Volkswagena, a sada će svoju moć pokušati pokazati na britanskoj aristokraciji.
Irena Trifunović: Mokka će promeniti percepciju o našem brendu
INTERVJU
Irena Trifunović: Mokka će promeniti percepciju o našem brendu
INTERVJU - "Opelov tim je osmislio i stavio na raspolaganje našim kupcima čitavu paletu integrisanih usluga: od kontakt centra za električna vozila, preko pomoći na putu 24/7, do edukacije o e – mobilnosti."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE