GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Audi A1 odlazi u povijest

Audi A1 odlazi u povijest
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2021 / 07:18
Autor: SEEbiz / Klix.ba
INGOLSTADT - Popularnost crossovera i SUV-ova i dalje raste u odnosu na sedane i hatchback modele, a to je jedan od razloga zbog kojih neki tradicionalni segmenti polako nestaju.

Segment malih automobila kakav poznajemo, s malim trocilindričnim i četverocilindričnim motorima s unutrašnjim sagorijevanjem, vjerovatno proživljava posljednje dane, barem prema indikacijama koje dolaze od različitih proizvođača. Audi je posljednji u nizu koji je potvrdio da u penziju šalje svoj ulazni model, a to je A1.

U intervjuu za Automotive News direktor Audija Markus Duesmann je rekao da Audi A1 neće doživjeti sljedeću generaciju. To ne znači da neće postojati neki mali model s Audijevim logom, ali definitivno neće koristiti SUS motor.

"Mnogo će ovisiti o finalnom Euro 7 standardu. Znamo da će biti veoma teško ponuditi SUS motore u manjim segmentima u budućnosti jer će troškovi rasti. Zbog toga Audi A1 neće imati nasljednika. Ako nova Euro 7 norma ne bude preoštra, to će nam omogućiti da ulažemo više u e-mobilnost", kazao je Duesmann.

Ovim su potvršene špekulacije koje su se pojavile još u veljači ove godine kada je Duesmann kazao da je skupo i neisplativo elektrificirati male automobile.

Kada A1 ode u penziju, Q2 će vjerojatno postati Audijev ulazni model.

Tagovi: Audi A1, Audi, Markus Duesmann
PROČITAJ I OVO
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
PRODAJA
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
ZAGREB - Slovačku tehnologiju koja stoji iza AirCara, letećeg automobila koji je izvorno razvijen i uspješno testiran u Europi, kupila je kineska tvrtka.
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
REKORDI
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
PEKING - Kineski proizvođač električnih vozila BYD lani je zabilježio rekordnih 30 milijardi juana (3,8 milijardi eura) neto dobiti, što je gotovo 81 posto više nego prethodne godine.
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
POTEZI
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
INGOLSTADT - Audi je zaustavio proizvodnju TT-a 10. studenog prošle godine, dok je R8 trebao biti umirovljen ubrzo nakon toga. Međutim, tada se to nije dogodilo.
Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
AGONIJA
Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
NEW YORK - Fiskerovi pregovori s velikim proizvođačem automobila o potencijalnom dogovoru propali su, rečeno je u ponedjeljak usred rastuće neizvjesnosti za novoosnovano poduzeće koje je prošlog tjedna pauziralo proizvodnju električnih vozila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE