DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
5G
 
ZTE otvara urede za sigurnost 5G mreža u Europi i Kini
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 29.03.2019. - 09:34:28
PEKING - Nakon financijskih problema izazvanih prošlogodišnjom zabranom kupovine američkih proizvoda izrečenoj ZTE-u, kineska tvrtka se polako vraća u normalno poslovanje.

Naglasak će biti stavljen na 5G tehnologiju i pripadajuću opremu. Prošlu godinu ZTE je završio s gubicima od 1 milijardu američkih dolara, dok su prihodi pali za 21,4% (12,7 milijardi američkih dolara).

S dolaskom 2019. godine dolazi i do prestanka negativnih trendova, u prvom kvartalu ove godine procjenjuje se da će ZTE ostvariti dobit od 178,18 milijuna američkih dolara, što je rast od 14% (što je čak više nego što predviđao sam ZTE).

Povratak u normalu predviđa i ulaganje u nove laboratorije za istraživanje 5G mobilnih mreža, točnije u centre za istraživanje sigurnosti 5G mreža te pripadajuće opreme koji će biti smješteni u Belgiji, Italiji i Kini.

Zamisao je ovim laboratorijima uvjeriti u ispravnost te sigurnost ZTE-ove opreme vlasti i telekomunikacijske operatere u zemljama koje su izrazile sumnju u opremu kineskih proizvođača.