SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
O SURADNICIMA
 
Zmajlović: Zadovoljan sam suradnicima, ali su potrebna specifičnija znanja
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 15.09.2013. - 14:37:14
ZAGREB - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović rekao je danas kako je bio zadovoljan radom svoga pomoćnika Marija Obrdalja te direktora Fonda za zaštitu okoliša Dinka Polića, čije je razrješenje nedavno predložio, ali i istaknuo da je Ministarstvu potreban tim sa specifičnijim i stručnijim znanjima u tom resoru.
"Jedan dio puta je prevaljen, odrađen. Vrlo važan dio izrade važnih zakona. Dakle, to su suradnici s kojima sam ja na tom području bio izuzetno zadovoljan, no pred nama sada predstoji jedno važno razdoblje implementacije, odnosno provedbe tih propisa i dogovor je da ćemo pojačati tim s onima koji imaju još specifičnija i ekspertnija znanja iz tih područja", izjavio je Zmajlović za Hinu.

U parku Maksimir, gdje je sudjelovao na obilježavanju Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja, ministar je kazao i kako još ne zna tko će doći na njihova mjesta jer prijedlog razrješenja tek ide na Vladu koja će o tome odlučivati.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode je 13. rujna izvijestilo da su pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Mario Obrdalj i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dinko Polić dogovorili odlazak s dužnosti s ministrom Zmajlovićem, koji će prijedloge razrješenja predati Vladi.

Iz Ministarstva su nedavno kazali i kako Mario Obrdalj odlazi iz privatnih razloga, uvjeren da će suradnju s Ministarstvom nastaviti i kroz projekte na kojima će raditi u budućnosti.

Ministarstvo je navelo i izjavu Dinka Polića, koji također izražava uvjerenje da će s ministrom Zmajlovićem nastaviti suradnju u području ubrzanja i učinkovite provedbe svih aktivnosti Fonda.