SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TVRDNJE
 
Zmajlović: 27 posto manji troškova zbog preseljenja u Zagreb Tower
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 13.12.2013. - 14:00:39
ZAGREB - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović izjavio je danas da će se zbog preseljenja Ministarstva, Državnog zavoda za zaštitu prirode, Agencije za zaštitu okoliša i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na jednu lokaciju - Zagreb Tower u Radničkoj cesti, za 27 posto smanjiti troškovi na godišnjoj razini.
Zmajlović je nakon svečanog obilježavanja 11. godišnjice Agencije za zaštitu okoliša rekao novinarima, koji su ga pitali je li primjereno preseljenje Ministarstva i agencija na jednu od najelitnijih lokaciju u Zagrebu, s obzirom da država raspolaže s puno praznih prostora, kako nije primjereno da Ministarstvo godišnje plaća dva milijuna kuna troškova koje ne treba plaćati.

"Mi smo vrlo transparentno sa zainteresiranom javnošću komunicirali o našoj namjeri da smanjimo troškove, racionaliziramo poslovanje i budemo efikasniji", ustvrdio je Zmajlović dodavši kako je ušteda od dva milijuna kuna u interesu građana i državnog proračuna.

Na upit znači li to da nema lokacije u državnom vlasništvu kojom se to moglo riješiti, Zmajlović je rekao da država nema pogodnog prostora za preseljenje u koji ne bi trebala uložiti nekoliko desetaka milijuna kuna.

U slučaju Zagreb towera radi se o transakciji koja neće iziskivati dodatna ulaganja u opremanje prostora, a uštedjet će se 27 posto sredstava na godišnjoj razini, što je dovoljan argument.

Ministarstvo i agencije planiraju se uskoro preseliti u zajednički prostor od 9.400 četvornih metara, a ponuda za Zagreb Tower od 8,03 eura po četvornom metru bila je najpovoljnija od pristiglih sedam ponuda. Zakup prostora i troškovi režija godišnje će stajati 4,83 milijuna kuna.