SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Zhongya Nekretnine: Nismo odustali od Hotela Zagorje, samo smo tražili odgodu plaćanja
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 28.10.2019. - 08:31:00
Zadnja izmjena: 28.10.2019. - 08:39:53
ZAGREB - Tvrtka Zhongya Nekretnine tvrdi kako nema odustajanja kineskih investitora od Hotela Zagorje.

- Zatražili smo, odnosno gospođa Yu, zatražila je produljenje roka plaćanja ugovornih obveza zbog trenutno nepovoljne političke situacije između Posebne upravne regije Hong Kong i Republike Kine. Zbog toga je otežan prijenos novčanih sredstava, a s time je upoznao i Ministarstvo - kaže direktor Rendulić za Jutarnji list.

Rendulić, koji je i Predsjednik Predsjedništva Kineske jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA) kaže da će, uz kupoprodajnu cijenu, tvrtka državi platiti i zatezne kamate. 

Očekuje se da će raščišćavanje prostora zgrade bivše Političke škole početi već u studenome, a sama izgradnja trebala bi krenuti u proljeće iduće godine. Na ilustraciji možete vidjeti i idejno rješenje budućeg hotela i kongresnog centra. Zgrada ima vrlo kvalitetnu statiku i temelje dok će ostatak morati biti temeljito renoviran jer kroviše već godinama prokišnjava pa je interijer gotovo potpuno uništen.

- Radi se objektu od četiri ili čak pet zvjezdica s kongresnim i turističkim sadržajima, rekao je Rendulić.

Politička škola u Kumrovcu, ukupne je površine 26.285 četvornih metara, ima dvorište površine 20.384 četvorna metra te poslovnu zgradu površine 5901 kvadratni metar.

Vlada je u lipnju odlučila kumrovečki Hotel Zagorje odnosno bivšu političku školu, prodati tvrtci Zhongya Nekretnine, koja je bila jedini ponuđač na natječaju na kojem je ponudila 14,09 milijuna kuna. Iza tvrtke Zhongya nekretnine stoji kineska poduzetnica Jiang Yu koja ima ozbiljne planove ne samo u Kumrovcu već i u Krapinskim Toplicama gdje bi trebao niknuti centar tradicionalne kineske medicine. 

Kineska poduzetnica Jiang Yu u hrvatskim sudskim registrima povezana je s još jednom kompanijom, Z-Run Well Ton Development, u kojoj je Rendulić također direktor, a koja je registrirana za uslugu kupnje i prodaje vlastitih nekretnina. Tvrtka je 2018. godine prijavila ukupan prihod od 20 tisuća kuna, a osnovana je s temeljnim kapitalom od također 20 tisuća kuna.