SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BIZARNO
 
Željeznički prevoz poskupio karte jer putnici smatraju da su jeftine
Autor/izvor: SEEbiz / investitor.me
Datum objave: 17.07.2019. - 09:18:11
PODGORICA - Vozne karte u lokalu nedavno su poskupile, kao i mjesečne karte, i to 15 odsto.

Ekipa Jutarnjeg programa RTCG otišla je do podgoričke Željezničke stanice da provjeri šta putnici misle o tome, ali i da provjere zašto se Željeznički prevoz odlučio na taj potez.

Iz ovog preduzeća se pozivaju, između ostalog, na rezultate interne ankete.

"Zadnja anketa koju smo radili pokazala je da 94 odsto putnika smatra da su usluge Željezničkog prevoza jeftine", rekla je Portparolka Željezničkog prevoza Amina Murić.

U ŽPCG ne očekuju da će poskupljenje uticati na smanjenje broja putnika, te navode da cu cijene u međunarodnom prevozu ostale na istom nivou.

Murić je kazala da je vozna karta od Podgorice do Bara, odnosno odnosno od Podgorice do Nikšića poskupila 30 centi, te da umjesto dosadašnjih dva eura, vozna karta košta dva eura i 30 centi.

Sa druge druge strane, cijena vozne karte do Bijelog Polja umjesto tri sada košta tri i po eura, do putnici od Bara do Bijelog Polja, umjesto pet, sada plaćaju pet eura i 80 centi.

Putnici nijesu oduševljeni postupkom Željezničkog prevoza.

Iako nije za utjehu, iz Željezničkog prevoza objašnjavaju da su poskupili promotivne karte koje su na snazi već tri godine, a ne redovne karte.

"Redovne cijene karata su ostale iste. Izvršili smo poskupljenje promotivnih cijena karata, ali i nakon poskupljenja ova cijena je na nižem nivou od redovnih", kazala je Murić.

Osim promotivnih karata skuplje su i mjesečne karte.

Tako je mjesečna karta na relaciji Podgorica-Bar i Podgorica-Nikšić poskupila sa 30 na 35 eura, dok je za osobe mlađe od 26 godina poskupila sa 21 na 24 eura. Mjesečna karta na relaciji Podgorica-Bijelo Polje poskupila je sa 40 na 46 eura, a za lica mlađa od 26 godina umjesto 28 plaćaće 32 eura.

Iz kompanije su saopštili da su tokom prve polovine godine prevezli nešto više od 403 hiljade putnika, što je za osam hiljada više nego u istom periodu prošle godine.