DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NESLUŽBENO
 
Zdravko Marić prelazi u Adris Grupu?
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.11.2018. - 13:30:07
PULA - Ministar financija Zdravko Marić svoju bi karijeru, prema neslužbenim informacijama Glasa Istre, početkom sljedeće godine trebao nastaviti u Adrisu, jednoj od najvećih kompanija u Hrvatskoj, koja se bavi turizmom, osiguranjem i prehrambenom industrijom.

Obzirom na golemo iskustvo koje ima u realnom sektoru, prije svega u Agrokoru gdje je radio kao izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala, pretpostavlja se da Marić ne bi samo ušao u Upravu Adrisa kao jedan od članova, već postoji opcija, upravo zbog godina staža i iskustva koje je stekao u nekadašnjem carstvu Ivice Todorića, da zasjedne na mjesto predsjednika Uprave Adris Grupe, piše Glas Istre.

Krajem kolovoza ove godine u javnosti se pojavila priča o tome kako Marić želi otići iz Ministarstva financija i vratiti se u realni sektor zbog političkih pritisaka kojima je izložen, problema s prihvaćanjem njegovih zakonskih prijedloga i uopće zbog zasićenja u obnašanju jedne od najzahtjevnijih funkcija u Vladi. Po svemu sudeći postoji velika vjerojatnost da Marić ono o čemu je razmišljao sada konačno i realizira, što bi i bilo logično obzirom da je u izvršnoj vlasti dosegao svoj vrhunac i nikad nije skrivao da je skloniji realnom sektoru.

Trenutno su u Upravi Adrisa najveći pojedinačni dioničar Ante Vlahović kao predsjednik, te Tomislav Popović, Marko Remenar i Stipanka Ivandić Štefanek kao članovi. Remenar i Ivandić Štefanek kadar su iz Zagrebačke banke i orijentirani su prije svega prema upravljanju financijskim poslovanjem, dok je Popović, koji je član Uprave i u Maistri, zadužen za tu turističku tvrtku unutar grupe.