SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LUKA BAR
 
Zarija Franović smijenjen, Dragan Nikezić v.d. direktora Luke Bar
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.10.2018. - 17:06:00
Zadnja izmjena: 12.10.2018. - 17:14:09
BAR - Odbor direktora Luke Bar na danas održanoj sjednici smijenio je izvršnog direktora Zariju Franovića i za vršioca dužnosti (v.d) postavio Dragana Nikezića, dosadašnjeg direktora lučke ćerke firme Hotel Sidro, saznaju "Vijesti".

Nikezić je ranije bio dugogodišnji direktor lučke operative iz vremena jedinstvene Luke Bar, a sektor LTP koji je tada vodio, brojao je više od hiljadu radnika.

Nikezić je i poznati fudbalski radnik iz Bara.

Franović je na funkciji izvršnog direktora barske kompanije bio od 1. avgusta prošle godine, ali taj mandat obilježile su razmirice sa Odborom direktora, o čemu svjedoči i izvještaštaj o radu Borda za 2017.godinu.

Iz borda su Franoviću saopštili početkom septembra da ne uživa njihovo povjerenje zbog "loših naturalnih, ali i netačnih ekonomskih parametara" tokom šest mjeseci 2018. godine.

Zbog javno saopštenog podatka 13. jula ove godine da će polugodišnja dobit biti veća od 600 hiljada eura, Crnogorska asocijacija malih akcionara (CAMA) prijavila je direktora Luke Bar Komisiji za tržište kapitala, koja ispituje da li je ta izjava imala za posljedicu manipulaciju na berzi i rast akcija Luke od 20 odsto.

Revizijski odbor (RO) Luke Bar potvrdio je nedavno Bordu da nijesu bili tačni ni naknadni podaci izvršnog direktora Franovića da je Luka Bar tokom šest mjeseci 2018. ostvarila profit od oko pola miliona eura, već da je operativni gubitak iznosio 56,4 hiljade eura, a ukupni četiri miliona eura.

Skupština akcionara Luke Bar će na vanrednoj skupštini, zakazanoj za 26. oktobar, raspravljati o eksternoj reviziji kuće MV Konsalt, koja je na inicijativu manjinskih akcionara, angažovana i utvrdila da nijesu bili tačni podaci da je Luka Bar tokom šest mjeseci ove godine ostvarila profit od oko pola miliona eura već da je operativni gubitak iznosio 56,4 hiljade eura, a ukupni čak četiri miliona eura.