SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SLAVLJE
 
Zagrepčani u Novu godinu uz Hladno pivo, Dubrovčani uz Coloniju
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 01.01.2014. - 10:38:50
ZAGREB, DUBROVNIK - Popularni rock-bend Hladno pivo i gradonačelnik Milan Bandić ispratili su sa Zagrepčanima staru i dočekali novu 2014. godinu uz tradicionalni vatromet na središnjem Trgu bana Jelačića, gdje se i ove godine okupilo više desetaka tisuća ljudi.
Uz središnji doček na Trgu bana Jelačića, Zagrepčani i njihovi gosti dočekali su Novu i na Zrinjevcu, gdje su za atmosferu bili zaduženi ZOCiONI te Tena & Drama Bend. U Tomićevoj ulici, podno uspinjače, u sklopu Fuliranja okupljene u novogodišnjoj noći zabavljali su Soulfingersi.

Uz relativno ugodnih 5 Celzijevih stupnjeva i lagani sjeverac, na Trgu bana Jelačića program su otvorili Petorica mladih i Iva Ajduković, koji su nastavili svirati i iza ponoći, nakon gradonačelnikove čestitke, nastupa Hladnog piva i novogodišnjeg vatrometa.

Gradonačelnik Bandić tradicionalno je u ponoć sa sugrađanima odbrojavao posljednje minute stare godine, poželjevši im uspješnu 2014. godinu.

Prethodno je gradonačelnik na Silvestrovo obišao prenoćišta za beskućnike, Hitnu pomoć, vatrogasnu postrojbu, zagrebačku Policijsku upravu i vrapčanske umirovljenike.

Iza ponoći, također tradicionalno, posjetio je rodilište u KB Sveti Duh, gdje je obišao prvu ovogodišnju bebu.

 Više tisuća Dubrovčana i njihovih gostiju na Stradunu su bučno i veselo ispratili staru i dočekali Novu 2014.

Program je započeo u 21 sat nastupom Teške industrije, a sve okupljene na Stradunu u Novu godinu uveo je popularni hrvatski sastav Colonia.

Točno u ponoć čestitku je uputio i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, zaželjevši svima najbolje želje i ostvarenje svega onoga što su zamislili u Novoj godini. Doček Nove godine organiziralo je i nekoliko dubrovačkih hotela i to Libertas Rixos, Lacroma, The Pucić Palace, Excelsior.

U Dubrovniku novogodišnje blagdane u 15 otvorenih hotela i u privatnom smještaju provodi oko 4.000 gostiju, među kojima najviše iz Slovenije, BIH i Albanije.