SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSLOVI
 
Zagrebgradnja i Holcim potpisali ugovor za gradnju bolnice
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.03.2015. - 09:06:06
ZAGREB - Građevinska tvrtka Zagrebgradnja i Holcim u Hrvatskoj potpisali su ugovor o isporuci betona za gradnju Opće bolnice u Puli.
Ugovorom je osigurana isporuka 18.000 kubika betona, pri čemu će Holcimov Centar za inovacije i projekte biti odgovoran za optimizaciju betona i zahtjevne recepture, a beton će proizvoditi Holcimov dugogodišnji partner i kupac cementa Beton Tomišić d.o.o. iz Žminja.

„Zagrebgradnja pri svakom projektu podiže ljestvicu efikasnosti na gradilištu. Zato nam je važno imati dobavljače koji nas prate i kvalitetom i brzinom. S obzirom da smo na dosadašnjim projektima bili zadovoljni s Holcimovim proizvodima i iskustvom, a sad nam Centar za inovacije i projekte stoji na raspolaganju za dodatne mogućnosti, izuzetno mi je drago da smo ugovor o suradnji potpisali upravo s Holcimom.“, rekao je Branko Vojnović, predsjednik Uprave Zagrebgradnje.

„Prema zadnjim podacima Državnog zavoda za statistiku građevinski radovi u Hrvatskoj su i dalje u padu. Upravo zbog toga je gradnja bolnice u Puli od velikog značaja ne samo za dobar zdravstveni standard stanovnika Istre, već i za cjelokupno gospodarstvo Istre. Nadam se da će se u Istri uskoro pokrenuti i drugi građevinski projekti, kako bi se korištenjem građevinskih proizvoda koji su lokalno proizvedeni potaknuo tako dugo očekivani gospodarski rast.“, rekao je Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj.

Inače, tvrtka Zagrebgradnja u Istri je poznata po izgradnji hotela Lone i apartmanskog naselja Amarin u Rovinju. Osim toga, poznati su i po odličnom standardu kojeg pružaju svojim zaposlenicima, jer su upravo za njihove potrebe u Bujićima sagradili moderan objekt za smještaj.